Spar penge og sjove ideer med zink, alu og kobber

Spejlbassin

Metalprofiler i zink, alu og kobber kan bruges til flere ting end mange tror. Flere tror at det er til bygningsprofiler der skal side omkring vinduer, eller til generel inddækning, men en trend under opsejling er faktisk også at lave profiler til haven og i hjemmet med forskellige sjove løsninger. Der kan være penge at spare ved at gøre tingene selv, og så får projekterne noget personlighed og et unikt look.

Har du selv ideer til hvordan at zink, alu eller kobber kan bruges i indretningen, så vær ikke bleg for at tage fat i Thøger fra www.bliktud.dk

Vi syntes det er sjovt når der tænkes i kreative baner og at materialer som normalt bruges udvendigt på bygninger pludseligt, får nye funktioner eller udtryk som ingen har set før. Det er også det der gør det sjovt, når der kommer gæster, for det er jo et element som ikke er set før andre steder. Meget kan faktisk laves i hjemmet, hvis man har tyndplader, så det er bare om at kaste sig ud i det, hvis der kommer en sjov ide.

Spejlbassin

Et spejlbassin er et lille bassin uden så meget dybde, men hvor bassinet er fyldt med vand til kanten. Det er et bassin der oftest placeres i nærheden af terrassen med noget bevoksning omkring. Bassinet spreder hygge og glæde for både børn og voksne. Børn elsker vand i haven og uden de store midler, kan spejlbassinet være et af de elementer i haven som vil udgøre prikken over i’et og som der helt sikkert vil komme kommentarer på fra gæster. Det er let at give spejlbassinnet noget ekstra, ved enten at tilføje planter til, så det giver en synergi i farver med omgivelserne. Man kan også sætte et lille springvand i, som kører på solceller. Dette gør også at når man opholder sig på terrassen, så vil det sitrende vand kunne høres fra vandspejlet. Det er hygge!

Spejlbassinet kan laves i zink eller kobber og det er faktisk muligt at lave det til dels selv. Det der skal bruges, er en plade af ja, zink, eller kobber. Denne skal bukkes og for at få et godt resultat, skal det bukkes hos en professionel. Når pladen er bukket på de rigtige mål, kan man enten selv lodde hjørnerne, eller få den professionelle til dette. Når dette er gjort, graves spejlbassinnet ned i jorden i en passende dybde og fyldes med vand og hvad der ellers skal være i det. Man kan også købe spejlbassinnet på standardmål i forskellige byggemarkeder. Så er det mange gange stål det er lavet af.

Indvendig zinkliste

Lister til hjemmet

Nogle gange kan det være svært at få en flot afslutning indvendigt med de traditionelle materialer. Her kan zink, alu og kobber gå ind og give nogle nye muligheder for afslutninger som ellers ikke ville være mulige med materialer som træ, sten og beton. Metalprofilerne har også den fordel at de er fuldstændig vandtætte og ikke tager i mod, eller afgiver fugt. Dette gør at lister der skal sidde ude i et vådt miljø ikke bliver ødelagt af vand fra bad og vask.

Emhætteskjuler i zink

Emhætteskjuler i zink

Her er en kogeø, hvor der er en god loftshøjde. Man ønskede en unik løsning, hvor at emhætteskjuleren i højere grad var en del af indretningen og ikke en blankpoleret løsning fra Kina. Problematikken var hvilket materiale den skulle laves i, da det jo ikke dur med træ og at det heller ikke skulle være en lakeret overflade. Valget faldt derfor på en forpatineret zink. Ved forpatineret zink vil man kunne se årene i materialet, så det bliver et meget naturligt og levende materiale der kommer ind i køkkenet. Materialet har en overflade der er mat og grålig varm farve. Så selv om emhætteskjuleren er stor, vil den ikke være for dominerende pga. dets anonyme farve.

En sådan emhætteskjuler kan laves i zink, alu eller kobber og kan laves på mange forskellige måder. På denne måde er det let at få skjuleren til at passe sammen med resten af inddækningen. De forskellige metaller fås også i forskellige farver, så emhætteskjuleren kan passe perfekt sammen med indretningen. Det kræver noget tilpasning med emhætten, men tænkes der over løsningerne i forberedelsen, så kan resultatet blive rigtig flot.

Julehjerter i zink og kobber

Julehjerter i zink og kobber

Ja det er faktisk muligt at lave julehjerter i tyndplade metaller som zink, alu og kobber. Princippet er det samme som når det er et papirs julehjerte, men det giver et anderledes og look, når det er naturmaterialer som er i forskellige farver, som her hvor julehjertet er af zink og kobber. Julehjertet skal laves i lidt større format, end hvad en papirversion kan laves i. Herfra er det sådan set tålmodighed og findersnilde der gør at man får bikset sådan et julehjerte sammen. Det kan lade sig gøre at hænge det på juletræet, men det er altså et stykke inde på grenene, så til julepynt gør julehjertet sig bedst et andet sted end juletræet. Det kunne være på en kommode, eller at julehjertet hænges op på et søm i væggen. Det er en sjov ide, som der ikke er mange boliger der har. Man kan jo ikke købe det og materialerne koster tæt på gratis. Tager man ned til en lokal blikkenslager, vil det være skrotmetal. Så hvis det er en byttehandel med basser, eller sodavand vil de fleste nok stille sig tilfredse og så er det ellers bare at gå i det kreative hjørne. Julehjertet er jo noget der kan bruges hvert år, ja resten af livet i flere generationer. For det bliver ikke udsat og det kan praktisk taget ikke gå i stykker.

Scroll to Top