Håndværkertilbud – Spar penge på din håndværkeropgave

Håndværkertilbud

Skal du have udført en større eller mindre håndværkeropgave inden for den nærmeste fremtid? Så vil det give god mening at indhente en række håndværkertilbud.

Selv i mindre byer vil der som regel være en håndfuld håndværkere inden for en radius af 5 kilometer, hvorfor der er kamp om kunderne.

Helt aktuelt oplever håndværkerbranchen en meget sund udvikling med masser af arbejde, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er konkurrence blandt håndværkerfirmaerne.

Et skriftligt håndværkertilbud bør være at foretrække

Tilbud kan inddeles i to kategorier – henholdsvis mundtlige og skriftlige tilbud. Vi anbefaler altid at indhente sidstnævnte – skriftlige – tilbud. Dette begrunder vi med, at det i en evt. sag er meget lettere at dokumentere, hvad der er blevet aftalt, hvis der foreligger en skriftlig kontrakt. Det er dog ok at få et mundtligt tilbud, så længe selve kontrakten er formidlet skriftligt. Det er i princippet nok at få bekræftet aftalen pr. mail eller sms.

Med et skriftligt håndværkertilbud ved hånden kan du generelt føle dig mere tryg, da der er en vis sikkerhed i at have noget stående sort på hvidt. Afviser håndværkeren at udarbejde et skriftligt tilbud, bør du finde en anden til opgaven.

Inden indhentning af tilbud

For at indhente et håndværkertilbud skal man indtaste eller på anden vis formidle en detaljeret beskrivelse af opgaven. Jo mere detaljeret du er i din beskrivelse, desto lettere vil håndværkeren have ved at give dig en realistisk pris på håndværkeropgaven. Det er altså ikke nok at skrive, at du vil have renoveret dit badeværelse uden at nævne antal kvadratmeter, materialer osv.

For at være godt forberedt skal du beskrive følgende:

  • Omfang
  • Kvalitet
  • Tidshorisont
  • Andre præferencer

Indhenter du tilbud via nettet, så kan det også være en god idé at vedhæfte diverse billeder og tegninger for at gøre håndværkeren klogere på opgaven. Alternativt skal man invitere håndværkeren indenfor, så vedkommende lettere kan vurdere omfanget og kompleksiteten.

SE ALLE TILBUD HER

Dette skal et håndværkertilbud indeholde

Det er sund fornuft at indhente et håndværkertilbud inden arbejdets begyndelse, men hav in mente, at ikke alle tilbud er lige gode. Et fyldestgørende tilbud skal indeholde en række punkter, som skal give dig vished om, hvad du betaler for.

Ligeledes skal tilbuddet være med til at afgrænse opgaven. Skal der løses nogle opgaver, der ikke er givet tilbud på, så må man forvente, at der kommer en ekstra regning.

Tilbuddet bør som minimum besvare følgende spørgsmål:

  • Hvad skal der laves?
  • Hvilke materialer skal der bruges?
  • Hvornår skal opgaven senest være udført?
  • Hvordan og hvorledes med oprydning og rengøring?

Det er en fordel at få defineret alt ovenstående, hvad enten håndværkeropgaven drejer sig om en ny låge, en stor altan eller en dobbelt carport. Læs mere her.

Indhent 3 tilbud på nettet

Du skal kun bruge én håndværker til opgaven, hvorfor du måske tænker, at der ikke er nogen grund til at indhente mere end ét tilbud. Her bør du dog lige stoppe dig selv og huske på, at man som regel kan spare mange penge, hvis man indhenter flere tilbud. En meget almindelig fremgangsmåde er at indhente 3 håndværkertilbud.

Benyt dig af sider som fx haandvaerkeroversigt.dk eller 3byggetilbud.dk, der gerne vil have løst din håndværkeropgave til den bedste pris uden at gå på kompromis med kvalitet eller service.

Her kan du nemlig indhente 3 tilbud helt gratis og uden forpligtelser. I stort set alle tilfælde vil der blive udarbejdet og sendt 3 tilbud inden for få dage. Disse kan du så læse og sammenligne, hvorefter du kan vælge én af håndværkerne.

Er du ikke tilfreds, så kan du pænt afslå alle 3 tilbud. Med andre ord er der reelt ingen risiko ved at indhente tilbud. Google og Trustpilot kan gøre dig klogere på de udvalgte håndværkerfirmaer, hvis du ikke allerede kender dem.

Scroll to Top