Kabeltårn

Kabeltårnet er et af de mest fleksible typer træningsudstyr derhjemme. Med det kan du træne stort set alle muskler. Samtidig koster et kabeltårn i ordentlig kvalitet faktisk ikke så meget. Som du kan se på de billige kabeltårne nedenfor, så kan du sagtens få et kabeltårn på tilbud uden det springer budgettet!

Aktuelle tilbud

Prisfilter

Mærker

Butikker

Sidens indhold

  Hvad er et kabeltårn?

  Et kabeltårn giver mulighed for mange øvelser, når du hiver i kablet og løfter fastspændte vægtskiver op og ned. Forestil dig en mellemting mellem frie håndvægte og en klassisk maskine med vægtstænger.

  Fordi du selv hiver, så er træningsbevægelsen ofte smidig og mere jævn, end når du eksempelvis bruger en benpres maskine eller en romaskine.

  Du står stabilt på jorden og kan variere mellem forskellige øvelser. Foruden arme kan du træne en del core og styrke ved både ryg og mave.

  Træning med et kabeltårn

  Svaret er næsten: Uendeligt mange! Hvis du med ét redskab skal opbygge et komplet homegym, så er kabeltårnet det bedste valg. Simpelthen fordi at du kan træne alle kroppens muskler. For at give dig inspiration til træning kommer her nogle øvelser:

  Bryst: Du kan bruge kablerne ligesom vægte og hive dem ind foran brystet i crossover øvelser. Særligt hvis du har to træktårne, kan du optimere din træning, fordi du samtidigt kan træne begge sider af kroppen.

  Arme (forside og bagside): Du kan træne stort set alle muskelgrupper på dine arme. Du kan lave såkaldte "push-downs" eller fokusere på triceps.

  Ryggen: Brug skiftevis højre og venstre side af rygmuskulaturen til at trække kablet tilbage i en jævn bevægelse. Med et crossover kabeltårn kan du udfordre dig selv ekstra ved at hive hele din kropsvægt op og ned ved at holde i den øverste stang.

  Mave (inklusiv de skrå mavemuskler): Træningen er ikke komplet uden lidt maveøvelser! Læn dig forover og brug udelukkende mavemusklerne til at trække vægt op og ned.

  Hvilke typer af kabeltårne findes der?

  Hvilket kabeltårn matcher dit træningsbehov bedst? Det bør du overveje, inden du køber et billigt kabeltårn, der skal holde i mange år. Nogle modeller har mange funktioner, mens andre er mere simple. Overordnet set kan du få:

  Fritstående eller vægmonteret: Den fritstående kender du fra fitnesscenteret. Her er luft til alle sider og mange muligheder for at variere dine øvelser. Skal du vægmontere dit kabeltårn kræver det en solid væg - gerne mursten. Du skal have plads i dit hjem og kunne dedikere et rum eller som minimum et hjørne til din hjemme fitness.

  Når du købet et billigt kabeltårn til hjemmebrug, så skal du tit selv putte vægtskiver på. Du kan få dem i enten 25 mm, 30 mm eller 50 mm. Tjek på forhånd, hvilken størrelse dit kabeltårn er designet til. Vil du have en rigtig effektiv træning, så overvej et dobbelttrisse-system frem for et enkelttrisse-system.

  Hvad er det, spørger du måske? Det er den måde, som kablet kører på. Dobbeltrisse er mere behageligt for led og senevæv, da du løfter mere jævnt. Til gengæld skal du løfte dobbelt så meget vægt for at få den samme belastning og træningsresultat.

  Sidst men ikke mindst skal du overveje:

  Enkelt træktårn eller cross-over kabeltårn: Et træningstårn fylder mindre, da det kun har en side med kabler og håndtag. Cross-over modellen har to tårne, en stang i midten og to håndtag i hver side, som du kan trække ind over hinanden. Det fylder mere, men giver dig også mulighed for at træne mere funktionelt.

  Hvad koster et billigt kabeltårn?

  Det korte svar er: Jo enklere design, jo billigere er dit kabeltårn. Enkeltrisse er billigere end dobbelttrisse. Træktårnet er billigere end cross-over tårnet. Når det er sagt, så kan du sagtens finde et kabeltårn på tilbud i høj kvalitet på alle niveauer.

  Og du kan spare flere tusinde kroner på en god dag! Vi hjælper dig ved at samle de bedste kabeltårn tilbud her på siden. Hvis du vil have det bedste kabeltårn, så kan prisen (før udsalg) godt lyde på 13.000 kroner for eksempel. I den helt anden ende kan du få en kabeltårnsløsning i form af håndtag til loftet, som ligger på under 500 kroner.

  Mange vil foretrække at lave øvelser på et kabeltårn, der ligger et sted midt imellem de to ekstremer. Sætter du en 5.000 kroner af i budgettet, så har du en god buffer til online shopping. Husk altid at tjekke købsvilkårene for dit kabeltårn tilbud, så du får de bedste rettigheder og god kvalitet.

  0
  Scroll to Top