Træningsmaskiner på tilbud

Har du et ekstra rum i hjemmet, så kan du med fordel indrette dit eget træningsrum med træningsmaskiner og andet træningsudstyr. Tilbudskongen.dk hjælper dig med at finde de bedste tilbud på et stort udvalg af træningsmaskiner.

Herunder får du et overblik over hvilke træningsmaskiner vi sammenligner tilbud på.

Noget fylder meget, andet fylder lidt, og så er der det udstyr, som kan pakkes sammen og stilles væk på et minimum af plads, når det ikke er i brug. Det er der både fordele og ulemper ved. Fordelen er, at det er pladsbesparende, til gengæld er der mere besvær ved at skulle stille det op og tage det ned, hver gang du skal træne, frem for at det kan stå fast fremme.

Du kan overordnet set opdele træningsmaskiner i tre forskellige kategorier:

 • Cardiomaskiner
 • Styrkemaskiner
 • Træningsredskaber

Cardiomaskiner

Cardiomaskinerne får din puls op. På dem kan du styrke og træne din kondition og/eller dit kredsløb. Det er maskiner som f.eks.:

 • Løbebånd
 • Gåbånd
 • Motionscykel
 • Spinningcykel
 • Crosstrainer
 • Romaskine

Gå- eller løbebånd

Er du vild med at gå eller løbe er et løbebånd helt sikkert det, du skal vælge. De fås i mange forskellige udgaver. Vælg ét i en god kvalitet, så løbeoplevelsen bliver optimal.

Har du kontorarbejde og arbejder hjemmefra, kan du endda få et gåbånd, du kan stille under skrivebordet, så du kan gå, mens du arbejder.

Motions- eller spinningcykel

Motionscyklen er nok det træningsudstyr, der var det første, der blev udbredt i de private hjem. Dengang var den lidt mere primitiv end i dag, hvor du kan indstille den til at køre op ad bakke eller ned ad bakke, se, hvor mange kalorier du har tabt efter køreturen og meget mere. Du sidder nærmest som på en almindelig cykel – dog kommer du ingen vegne. Så faktisk kan du cykle, mens du ser tv, hvis det er det, du vil.

Spinningscyklen minder mere om en racercykel end en almindelige cykel, som motionscyklen gør. Har du nogensinde set eller gået til spinning på hold, vil du vide, at det handler om at trampe løs i pedalerne til tonerne af hårdt, pumpende musik og en træner, der motiverer deltagerne med opmuntrende råb. Men du kan sagtens spinne selv – med eller uden musik – derhjemme.

Crosstrainer

Med en crosstrainer kan du bl.a. få strammet baller og ben. Men også overkroppen. Det er en maskine, hvor du nærmest står op og cykler, mens du med arme og hænder trækker de lodretstående håndtag frem og tilbage.

Romaskine

Når først du har lært romaskinen at kende, kan du virkelig få brændt nogle kalorier af og få trænet stort set alle dine muskler i kroppen. Du sidder ned og trykker igennem med benene, mens du har udstrakte arme, som du til sidst bøjer. Du kan vælge den belastning, som passer til dit niveau og øge den, efterhånden som du bliver bedre.

Styrkemaskiner

Det handler mere om at optræne og styrke dine muskler end om at få pulsen op, når du bruger styrkemaskiner. Dog vil disse maskiner også forbedre din forbrænding.

Det kan f.eks. være maskiner som:

 • Benpres
 • Pull-down
 • Ab crunch
 • Seated row

Men der findes mange flere. Nogle af dem styrker enkelte muskelgrupper – som f.eks. benpressen. Mens andre tager sig kærligt af hele eller større dele af kroppen – som f.eks. seated row.

Der findes forskellige former for pres-maskiner – benpres, brystpres, skulderpres. Benpressen træner din underkrop, brystpressen din brystmuskulatur, skudre og triceps. Mens skulderpressen kun træner skuldre og triceps.

Pull-down- og pull-up-maskiner styrker din ryg, skuldre og biceps. Pull-down-maskinen er nemmere at bruge end pull-up-maskinen – som til gengæld er mere udfordrende.

Ab crunch tager kærlig hånd om dine mavemuskler, så du kan få en stram, fast og glat mave.

Seated row ligner lidt hen ad en romaskine, men er bedst til styrke af muskulaturen i arme, ryg og skuldre, men ikke så meget i benene, som romaskinen gør.

Inden du vælger både cardiomaskiner og styrkemaskiner, er det en rigtig god idé at læse test, guider, produktbeskrivelser og lignende på nettet for at finde ud af, hvilke der er bedst, og hvilke der har de egenskaber og funktioner, som passer bedst til dine behov.

Scroll to Top