Studierabat – Spar penge som studerende

Studierabat – Spar penge som studerende

De færreste studerende lever et liv i sus og dus. Tværtimod kæmper rigtig mange unge mennesker med at få økonomien til at hænge sammen. Det hænger helt logisk sammen med, at studerende typisk har en meget lav indtægt, der kun lige gør det muligt at finde penge til husleje, mad og andre fornødenheder. Med studierabatter bør det dog være muligt at afsætte midler til mere forkælelse. Er du indehaver af et gyldigt studiekort, så vil du kunne få studierabat på køb både online og offline. Bliv klogere på mulighederne her.

Hvem kan få studierabat?

Svaret er meget logisk; det kan alle studerende. Det er dog ikke helt nok at være tilmeldt et studie. Du skal også kunne fremvise et studiekort eller på anden vis dokumentere, at du rent faktisk er under uddannelse. Kan du dokumentere dette, så er det underordnet, om du læser det ene eller andet, eller hvor gammel du er. Der gælder samme vilkår for alle.

Er du under uddannelse, men råder du ikke over et studiekort, så vil du kunne bestille et på nettet. ISIC vil kunne hjælpe dig i den forbindelse. Du kan også få et digitalt studiekort gennem studiz.dk, som stiller en gratis app til rådighed.

Studerende kan spare penge på det meste

Med studierabat kan man – meget belejligt – få pengene til at række længere. Det kræver dog, at du gør det til en vane at undersøge, om der kan opnås rabat ved fremvisning af studiekort, inden du handler.

Dette bør du ikke kun gøre ved køb af møbler og elektronik, men også i forbindelse med frisørbesøg, weekendophold og billeje. Mangler du nyt udstyr til din kommende studiestart, så kan du f.eks. undersøge, om du kan få en smule rabat ved køb af computer, bøger osv.

Du kan også spare store summer på ting til hjemmet i form af bl.a. vaskemaskiner, tørretumblere og støvsugere.

Med et forbrug på bare et par tusinde kroner om måneden kan man spare en god mængde penge hvert år. Tænk bare hvad en studierabat på 10 % vil kunne kaste af sig af besparelser på længere sigt. Kan du f.eks. spare 50 kr. på frisørregningen, 500 kr. på en elevationsseng og 70 kr. på en printer, så er der lige pludselig mere luft i budgettet. Dermed ikke sagt, at man bare skal shoppe løse, fordi man kan få studierabat.

Studierabatter kan sjældent kombineres med andre tilbud

En vigtig note angående studierabatter er som følger; disse rabatter kan sjældent kombineres med andre tilbud. Du skal altså ikke forvente, at du både kan benytte dig af en rabatkode, studierabat og loyalitetsrabat på én og samme ordre. Af følgende grund bør du lige finde ud af, om studierabatten giver en større besparelse end en evt. rabatkode.

Generelt er det klogt at sætte sig ind i, hvilke regler der gælder for brug af studierabatter. Dette kan variere fra forhandler til forhandler. F.eks. er der nogle butikker, der kun yder rabat på visse mærker eller produkter. Er du i tvivl, så spørg da, så du ikke risikerer at betale fuld pris.

Scroll to Top