Benyt rabatkoder og spar flere penge hos online butikker

Benyt rabatkoder og spar flere penge hos online butikker

Som forbruger kan man gøre op til flere ting for at sikre den bedste handel ved køb af et givent produkt eller en ydelse. Først og fremmest kan man sammenligne priser fra forskellige forhandlere. Dernæst kan man undersøge mulighederne for mængderabat, gratis fragt m.v. Derudover er der næsten altid mulighed for at indtaste en rabatkode, der sikrer en rabat på xx procent eller kroner. Netop brug af rabatkoder er en populær metode til at spare en formue på online shopping.

Handler du ofte hos online butikker, og vil du gerne holde dine udgifter nede, så skal du ikke glemme at afsøge markedet for rabatkoder. Der findes flere gyldige koder, end du tror.

Hvor kan man bruge rabatkoder?

Efterhånden kan man bruge rabatkoder på stort set alle webshops. Det gælder alt lige fra små webshops med en beskeden omsætning og en mindre medarbejderstabel til store og veletablerede firmaer med flere tusinde produkter og op til flere internationale afdelinger. Næsten alle firmaer – store som små – bruger rabatter af en eller anden slags i deres markedsføring. Det gør de af den simple grund, at forbrugerne er meget prisfokuserede og derfor glædeligt slår til, hvis der kan spares nogle penge.

I dag kan man bruge rabatkoder til at spare penge på alt fra træningsudstyr, elektronik og møbler til takeaway og rejser. Det kan du f.eks. gøre hos Zalando, Boozt og Just Eat, som håndterer mange tusinde bestillinger hver dag. Der findes dog i den anden boldgade også firmaer, der helt bevidst har valgt at tage afstand fra alt, hvad der hedder tilbud, rabatter og rabatkoder. Disse forsøger i stedet at slå på andre konkurrenceparametre som kvalitet, service osv.

Vær opmærksom på vilkår ved brug af rabatkoder

Selvom man mest af alt bare gerne vil have afsluttet handlen så hurtigt som muligt, så er det sund fornuft lige at læse betingelserne for brug af rabatkoden. Som regel er der ikke det store hokus pokus omkring rabatkoder, men der er alligevel nogle få ting, man skal tage højde for. Vær især obs på følgende faktorer:

  • Indhold (hvad sparer du ved at bruge rabatkoden)
  • Gyldighedsperiode
  • Minimumskøb (køb f.eks. for minimum 500 kroner)
  • Udvalgte varer (f.eks. et bestemt mærke eller en produktkategori)
  • Tilmelding af nyhedsbrev (det kan være et krav for at få rabatkoden)
  • Kundetype (måske er rabatkoden kun henvendt til nye kunder)

Erfarer du, at den fundne rabatkode ikke virker, så kan det være fordi, at den kun er tilegnet nye kunder, at de valgte varer ikke er omfattet af tilbuddet, eller at du ikke har købt for tilstrækkelig mange penge. Mener du, at du har indfriet samtlige krav, men virker rabatten alligevel ikke, så kontakt da kundeservice hos den givne webshop.

Så meget sparer man typisk

Der er ingen regler uden undtagelser, men hos langt de fleste webshops lyder besparelsen på mellem 5 og 20 % af hele ordrebeløbet ved brug af en rabatkode. En rabatkode kan dog også udløse gratis fragt, rabat på 50 kroner eller en gratis vare med i handlen. De procentbaserede rabatter er især populære ved køb af tøj, elektronik og møbler, hvor en rabat på bare 5 % kan blive til mange sparede penge.

Scroll to Top