Romaskine test af de bedste romaskiner til hjemmetræning

romaskine test

Romaskiner blander kalorieforbrændende, helkropstræning med cardio træning for, at levere en helt unik fitnessoplevelse, næsten alle kan bruge, uanset alder eller fitnessniveau.

Det er på grund af den effektivitet, at romaskiner bliver mere og mere populære til hjemmebrug.

Hvis du ikke kan lide at løbe på et løbebånd eller sadle op på en motionscykel, er en romaskine det bedste valg for dig.

Der er noget helt særligt ved en times træning på en romaskine, der føles langt mere udmattende end en løbetur på et løbebånd eller en spinning time.

De to ting leverer også fine resultater, men når man er færdig med en rotime, så kan du virkelig mærke det i hele din krop.

Romaskine test

Selvom de fleste romaskiner leverer gode resultater, varierer de i design – og nogle af disse forskelle er nøglen til at bestemme, hvilke der er mest velegnede til dig og din krop.

I denne romaskine test kan du se de bedste romaskiner til hjemmetræning og hjemmebrug med luft- og magnetisk modstand.

Herunder kan du se de romaskiner der er med i denne test. Vi har valgt de, efter vores overbevisning, 3 bedste romaskiner til hjemmetræning, i hver deres forskellige prisklasser.

Romaskiner i denne test

 • Concept2 PM5 D romaskine
 • Abilica WinRower 2.0 romaskine
 • NordicTrack RW 900 romaskine

Concept2 PM5 D romaskine med luftmodstand – Bedst i test

Concept2 PM5 D romaskine med luftmodstand - Bedst i test

Dette er en professionel romaskine og den bliver af mange betragtet som verdens bedste romaskine.

Det er den romaskine som eliteroerne vælger, frem for enhver anden maskine. Roklubber over hele verden, bruger denne maskine til indendørs træning og test – for trods al slidtagen ved konstant brug, holder den i årevis!

Romaskinen har været på markedet siden 2003, så designet ser nogle steder lidt gammelt ud, sammenlignet med mange af de nyere maskiner, men den fortsætter dog med at få nye opdateringer, såsom onlinefunktioner og opgraderede skærme.

Den er også populær i fitness centre, da de ved at den kan holde til alt det slidtage, den vil få i sådan et center, og at den kræver et minimum af vedligeholdelse.

Selvom den er kendt som den bedste romaskine, og at den har vundet utallige sejre i diverse tests af romaskiner, så koster den ikke formue. Det er selvfølgelig heller ikke den billigste romaskine, men du kan finde den til under 10.000 kr. Den sælges både af danske og internationale webshops.

Professionel romaskine med luftmodstand

Romaskinen har luftmodstand, hvilket er bedre end magnetisk modstand. Det giver en bedre og mere realistisk oplevelse.

Sammenlignet med vandmodstand, så føles luftmodstand bedre, men vandmodstand giver en mere realistisk følelse.

Med hydraulisk modstand kan du ikke justere modstanden, som du kan med mange andre romaskiner der har magnetisk modstand.

Med hydraulisk modstand gælder reglen med at jo hårdere du trækker, jo mere modstand får du, ligesom når du ror på vandet. Det giver en varierende modstand.

Solid, men ikke støjsvag

Concept2 PM5 D er en robust romaskine med alt hvad en professionel romaskine bør indholde. Det er en stabil romaskine, med mange muligheder via den opdaterede skærm, hvor du både kan ro mod andre og holde øje med dine vigtige træningsdataer.

Den største bagdel og hvis ikke den eneste, er at det ikke er en støjsvag romaskine. Faktisk så larmer den lidt, men det gør de fleste med hydraulisk modstand, af naturlige årsager. Det er dog nogle få producenter, der har formået at holde støjniveauet lavere med luftmodstand, end Concept2 har.

Til trods for dette, så det stadig vinderen af denne romaskine test. Den er bedst i test, fordi den er det sikre valg. Den kan hvad den skal og den gør det ekstremt godt.

Den er både det naturlige valg og den bedste romaskine til hjemmebrug og i fitness centre, hvis man vil være sikker på, at den ikke skal skiftes ud indenfor nogle år.

Specifikationer

 • Ergonomisk håndtag
 • Ergonomisk sæde
 • Luftmodstand
 • Kan adskilles for nem opbevaring
 • Maksimal brugervægt: 225 kg
 • Solid romaskine

Abilica winrower 2.0 romaskine – Bedst til prisen

Abilica winrower 2.0 romaskine - Bedst til prisen

Dette er en kompakt romaskine med magnetisk modstand. Magnetisk modstand bliver betegnet som mindre godt, sammenlignet med luft og vandmodstand, men bedre end elastisk modstand.

Er du ude efter en effektiv romaskine til hjemmetræning, som du ikke skal benytte så ofte, kan dette være en god løsning for dig. Det er en glimrende romaskine til prisen.

Selvom det er en af de billigere romaskiner, så får du stadig meget romaskine for pengene. Abilica winrower 2.0 er solid, og med mange træningsprogrammer, så vil den fungere fint til hjemmebrug.

Du kan sagtens få en effektiv træning, selvom det ikke er den bedste model i denne romaskine test.

Populær romaskine

Abilica winrower 2.0 romaskine er en af de mest populære romaskiner til hjemmebrug, netop fordi at det er en billig romaskine, som giver meget for pengene.

Abilica winrower 2.0 er en opgradering fra den lidt ældre model, der bare hed Abilica winrower.

Selvom den har magnetisk modstand er den stadig en fornuftig og billig romaskine, og magnetisk modstand giver også nogle fordele, som vand og luft ikke gør.

Den magnetiske modstand gør f.eks, at du kan indstille modstanden efter behov, og at den er væsentlig mere støjsvag.

Vi kan anbefale Abilica winrower 2.0 romaskine til hjemmebrug og den kommer desuden med varierede træningsprogrammer. På den måde kan romaskinen give dig en effektiv træning.

Det er ikke en avancerede romaskine, og du vil ikke få en særlig realistisk ro oplevelse, men det bør heller ikke være målet for dig, hvis du vælger en billig romaskine med magnetisk modstand.

Abilica winrower 2.0 virker robust samt giver en alsidig træning og det er til en meget fornuftig pris. Derfor er den også “Bedst til prisen” i denne romaskine test.

Abilica winrower sælges bl.a af AbilicaOnline.

Specifikationer

 • Maksimal brugervægt: 130 kg
 • Ergonomisk sæde
 • Elektronisk magnetmodstand

NordicTrack RW900 romaskine – Bedste premium valg

NordicTrack RW900 romaskine - Bedste premium valg

Dette er romaskinen for dig der vil have det absolut bedste. Den har måske ikke lige så mange år på bagen som Concept2 maskinen, men byggekvaliteten er solid. Der er ikke sparet på noget da denne romaskine blev designet.

Det kan dog diskuteres om den er lige så solidt bygget som Concept2 maskinen, da den maksimale brugervægt ligger noget lavere på 113 kg. Det er et spørgsmål som tiden må svare på.

NordicTrack RW900 er en professionel maskine der leveres med en 22″ skærm, som du kan forbinde direkte til iFit. Hvis du ikke kender iFit, så er det en app der samler både professionelle og entusiaster. Der er tusindvis af træningsvideoer og en masse live sessioner.

Romaskinen giver ekstra motivation til din romaskine træning. De mange træningsprogrammer giver dig de bedste forudsætninger for at komme i god form.

Det er en effektiv romaskine, som har en masse funktioner via iFit. Du skal dog være klar over at iFit koster penge at være medlem af, men du kan selvfølgelig også benytte maskinen uden iFit.

På iFit kan du finde mange programmer, som kan hjælpe dig til at opnå den optimale træning.

Alle romaskiner kan selvfølgelig give dig optimal træning til mange muskelgrupper, men med nogle modeller er det bare så meget nemmere at opnå. Dette er en af de modeller. Den har en masse funktioner som du ikke finder på billige romaskiner.

Unik romaskine

Denne romaskine skiller sig ikke bare ud p.g.a sin skærm og iFit modul. Den adskiller sig også fordi, at den både har magnetmodstand og luftmodstand, og begge typer kan du justere manuelt. Det er unikt og det er den eneste i denne romaskine test, som har de muligheder.

Det giver dig mange modstandsniveauer og en kraftigere modstand end på de fleste andre romaskiner. Den maksimale modstand ligger højere end på andre sammenlignelige modeller.

Samtidig har NordicTrack også formået, at holde støjniveauet nede, selvom den har luftmodstand. Faktisk larmer den en del mindre end Concept2 maskinen.

Alle relevante kilder og eksterne eksperter peger på, at den ligger 5-10 decibel under Concept2 romaskinen. Det er meget.

Du kan både bruge denne romaskine til hjemmetræning og i fitness centeret.

Ro dig i form online

Roning er en god og alsidig træningsmetode og med denne maskine har du alle forudsætninger for at holde fast i din træning.

Det er en meget effektiv metode til at opnå dine mål, uden at du kører surt i det.

Roning giver meget muskelmasse og er derfor ikke kun cardio træning. Det kommer selvfølgelig også meget an på, de forskellige modstandsniveauer du vælger, når du ror.

Hvis du foretrækker, at din træning ligner rigtig roning så meget som muligt, så er det dog stadig en romaskine med vandmodstand, du skal vælge. Der kan du benytte den helt rigtige teknik til din roning.

Specifikationer

 • Maksimal brugervægt: 113 kg
 • Vægt: 59 kg
 • 22″ skærm med iFit
 • Længde x bredde x højde: 220 x 56 x 128 cm
 • 30 dages prøveperiode til iFit
 • Ergonomisk sæde

Hvilken romaskine til hjemmebrug skal du vælge?

For at finde den bedste romaskine til hjemmebrug til dig, er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvilke behov du har, og hvor meget du vil ofre på din nye romaskine.

Når du er klar til at kigge på romaskiner, så er det vigtigt at du sætter dig ind, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den bedste romaskine til hjemmebrug.

Der findes nemlig flere forskellige typer, og der er selvfølgelig også forskel på både kvalitet og funktioner.

Hvilken type modstand skal du vælge?

Du kan vælge en romaskine med vand-, magnetisk eller luft, hvad er forskellen og hvilken type skal du vælge?

Det første du skal kigge på er modstandstype. Her anbefaler vi enten luft- eller vandmodstand.

Det er også muligt at vælge magnetisk eller elastik, men det kan vi ikke anbefale. Det giver hverken en god eller realistisk oplevelse.

Magnetisk modstand har dog også sine fordele, men det minder ikke meget om rigtig roning. De plejer at være billigere, samt mere lydsvage. Hvis dit budget er beskedent, så kan den bedste romaskine til hjemmebrug for dig, sagtens være en med magnetmodstand.

Fordelen ved at vælge luft eller vand er, at det fungere ligesom når du ror på vandet. Desto hurtigere du trækker, desto mere modstand får du.

Vandmodstand giver den mest realistiske oplevelse, mens luftmodstand giver en bedre følelse.

En professionel sportsudøver ville til enhver tid vælge luft eller vandmodstand.

Ulempen er at de koster mere, men vi må også erkende at man får noget mere for pengene.

Scroll to Top