Derfor elsker danskerne Black Friday

black friday shopping

Black Friday er oprindeligt fra USA og falder altid fredagen efter Thanksgiving, og betragtes typisk som starten på julehandlen. På denne dag tilbyder detailhandlerne store rabatter på alt fra elektronik til tøj. Black Friday fik sit navn i 1960’erne, hvor kunderne strømmede til butikkerne i så stort et antal, at det medførte trafikulykker og endda vold. I dag er Black Friday en stor begivenhed ikke kun i USA, men også i Danmark, og mange detailhandlere tilbyder store rabatter og udvidede åbningstider. Black Friday tilbud er kommet for at blive og det vil kun blive vildere i fremtiden, men hvorfor elsker danskerne Black Friday så meget? Det kan du få svaret på, ved at læse med i resten af denne artikel, hvor vi kigger nærmere på, hvad der ligger til grund for danskernes store fascination af Black Friday og det at bruge løs i butikkerne.

Black Friday er mere end bare tilbud

En af grundene til at Black Friday er blevet så populært blandt danskerne, skyldes at det handler om meget mere end gode tilbud. Danskerne kan altid finde en grund til at feste og hygge, og her er Black Friday blevet en form for festdag. Udover de mange tilbud og rabatter, som man kan drage nytte af, så er der også mange steder der gør det til en fest, med live musik og mulighed for at købe øl og vand, og sågar mad. Danskerne er et festfolk, så der er ikke noget at sige til, at de har taget denne festdag til sig og gjort det til vores egen. Ligesom i USA, så er Black Friday blevet en måde at skyde de glade juledage i gang på.

Muligheden for at gøre en god handel

Når alt kommer til alt, så handler Black Friday om at bruge penge, hvilket danskerne også elsker. Men selvom vi elsker at bruge penge, så besidder vi stadig en mængde fornuft, der fortæller os, at jo mere vi kan få for vores penge, job bedre. En ting er at bruge penge, men hvis man nu kan få mere for den samme mængde penge, så er det at foretrækker. Det er overvejende sandsynligt at Hr. og Fru. Jensen allerede har 9000,- til en ny vaskemaskine, men hvis de kan få maskinen til 5000,- så har de 4000,- som de kan bruge på noget andet – måske en tørretumbler eller noget helt andet. Man kunne også vælge at gemme de penge man har sparet, men med alle de gode tilbud man kan få, hvorfor så holde på dem?

Scroll to Top