Tøjdamper tilbud

En tøjdamper er udstyret hjemmet, der giver dit tøj en hurtig opfriskning på en skånsom måde. Tøjdamperen er din hjælpende hånd til at komme de genstridige krøller til livs samtidig med, at tøjet forbliver pænt. Er du på jagt efter et tøjdamper tilbud kan du her på siden en række udvalgte produkter til en skarp pris.

Du kan her finde nogle af de bedste produkter på markedet og samtidig finde dem til en god pris. Du vil dertil også blive præsenteret for de mange fordele, der er ved brugen af en steamer til tøj. Tøjdampere kan være meget forskellige, og vi guider dig igennem deres mange funktioner og forskelligheder du skal være opmærksom på inden du køber en tøjdamper på tilbud.

Hvad er en tøjdamper?

En tøjdamper er en håndholdt maskine, der anvendes til at opfriske tøj i form af at fjerne krøller, bakterier og dårlige lugte fra tøjet. En tøjdamper kan bruges på tøj, der ikke nødvendigvis er klar til at komme til vask endnu. På denne måde skåner du også dit tøj. En tøjdamper kan som udgangspunkt bruges på næsten alle typer af stof og tekstiler, også gardiner, men læs altid anvisningen på det, der skal steames.

En tøjdamper varmer hurtigt vand op til det bliver til damp. Dampen gør, at krøller kan rettes ud når tøjdamperen føres ned fa tøjet. Derudover gør den høje varme, at bakterier slås ihjel og dårlig lugt, der har sat sig i tøjet, bliver opløst.

En tøjdamper er et simpelt redskab, der skal gøre det hurtigt og nemt at ordne sit tøj. Tøjdamperen gør, at du ikke behøver at finde hverken strygebræt eller strygejern frem. Af medfølgende tilbehør er der ofte en varmebeskyttende handske, der beskytter huden mod den varme damp mens du er ved at fjerne folder på dit tøj.

brug af Norhaus tøjdamper

Hvordan bruger man en tøjdamper?

Når du har en tøjdamper i hjemmet, vil det som oftest være en håndholdt tøjdamper. Dette gør den nem og funktionel at betjene når du anvender den på dit tøj. Men hvordan anvender man en tøjdamper, og er den så forskellig fra et almindeligt strygejern?

Rengøring og rens af tekstiler

Når du steamer med en tøjdamper, er det første du skal gøre at læse anvisningen i tøjet. En tøjdamper er et fremragende redskab til sarte tekstiler såsom silke og uld. Et materiale som silke skal dog stadig behandles med omhu. Hold her damperen et par centimeter fra stoffet når du damper.

Når du skal dampe dit tøj, skal den ene hånd føre damperen mens den anden strækker i stoffet. På denne måde modarbejder du også eventuelle krøller på stoffet. Det anbefales at dampe både uden på stoffet, men også på indersiden. På denne måde får du også has på lugte, der kommer indefra; såsom sved.

Udover at rengøre og opløse mindre plamager går den varme damp også ind og dræber bakterier og fjerner lugt fra stoffet. Varmen opløser og dampen vasker væk.

Fjerne krøller

Når du skal bruge en tøjdamper til at fjerne krøller fra dine tekstiler, er det lige meget om du hænger tøjet op eller om du placerer det på en plan overflade. Det vigtigste er, at tøjer er strakt. Du skal føre den håndholdte tøjdamper ned langs tøjet med den ene hånd mens den anden strækker stoffet ud.

Når du steamer anbefales det, at du gør det på både inder- og ydersiden af tøjet. Dertil skal det pointeres, at hvis du vil få det bedste resultat når du skal opfriske tøjet, skal du også omkring de mere besværlige steder såsom knapper.

På hvilke materialer kan jeg bruge en tøjdamper?

Som udgangspunkt kan du anvende en tøjdamper på alle materialer. Nogle tekstiler er dog mere modtagelige over for a blive dampet herunder sarte tekstiler såsom silke, uld og polyester. De mere robuste stoffer som denim og bomuld kan også dampes, men her vil et strygejern være mere effektivt til at udglatte folder.

Et stof som polyester kan ikke tåle, at du anvender et strygejern på det. Her kan du med fordel anvende en tøjdamper. Ligesom med silke skal du blot holde tøjdamperen et par centimeter fra materialet. Ønsker du at dampe en dug skal du også være opmærksom på, at bordet kan tage skade af dampen.

Hvilke fordele er der ved at bruge en tøjdamper?

En af de åbenlyse fordele er, at det er en håndholdt tøjdamper. Den er nem at manøvrere med når den føres rundt på tøjet. Mange tøjdampere har et funktionelt design der gør dem lette, at holde og samtidig føre på både inder- og ydersiden af tøjet.

En tøjdamper varmer hurtigt vandet op, selv de modeller med en stor vandbeholder. De bedste tøjdampere varmer vandet op betydeligt hurtigere end et strygejern. En hurtig opvarmning er medfølgende til, at du nemt kan opfriske dit tøj - selv når du er på vej ud af døren.

Tøj, der bliver behandlet med en tøjdamper, krymper heller ikke. Tag ikke fejl. Tøjdamperen kan ikke erstatte vaskemaskinen, men det giver mulighed for at bruge tøj mere end én gang. På denne måder slider du mindre på tøjet i form af færre tøjvaske

Specifikationer

Vandtank

Størrelsen på vandtanken hos håndholdte tøjdampere kan variere meget. De kan indeholde alt fra under 100 ml til omkring 300ml. En større vandtank betyder selvfølgelig, at tøjdamperen kan køre i længere tid uden at blive fyldt op. Fordelen ved en aftagelig vandtank er, at man nemmere kan afmontere tanken og rengøre den for eventuelle ophobninger af kalk.

Dampmængde

Mængden af damp som en tøjdamper udleder pr. minut, varierer meget alt efter hvilken tøjdamper du køber. Det kan variere fra omkring 12 g/pr. minut til over 20 g/pr. minut. Jo mere damp, maskinen leverer jo mere nemmere er det at glatte og opfriske tøjet.

En tøjdamper med en stor vandtank vil derfor holde længere og være mere egnet til større opgaver. Tøjdampere af større kvalitet vil have forskellige indstillinger, der giver mulighed for at variere i dampmængden, der leveres pr. minut.

Opvarmningstid

Opvarmningstiden er ikke noget du behøver at være kræsen med når du leder efter det bedste tøjdamper tilbud. Tøjdampere er opvarmet og klar til brug på under 1 minut. Du kan knap bruge den hurtige opvarmning på at hænge tøjet på en bøjle inden vandet er klar til brug.

Brugstid

Hvor lang en tøjdamper kan bruges afhænger af to typer ad parametre; hvor stor er vandtanken og hvor gram damp udledes der pr. minut. Du kan nemt regne dig frem til dette når du skal købe tøjdamper.

Ledning

En tøjdamper vil som oftest have en rimelig lang ledning. En ledning på omkring 2 meter. Ledningen skal være lang nok til, at du kan komme hele vejen omkring dit tøj i en behagelig arbejdsstilling.

Strøm

En tøjdamper har en kompakt størrelse, der minder om størrelsen på hårtørrer. Den beskedne størrelse afspejler også hvor meget strøm en tøjdamper bruger. Effekten hos tøjdampere ligger på mellem 1200 watt og 1500 watt.

Bundplade

Bundplade, varmeplade eller kontaktplade er alle tre betegnelser for den flade, der er i kontakt med tøjet. De fleste plader vil være bestående af enten rustfrit stål eller teflon. De består altså af solide materialer.

Scroll to Top