Firkantet trampolin
Hoppefladen på en firkantet trampolin er exceptionelt god til at øve spring på. I Danmark er udendørs trampoliner til både børn og voksne populære, da det er en sjov og effektiv måde at bevæge kroppens muskler på. Vi giver en god guide og viser de bedste firkantede trampoliner på tilbud!
De fire forskellige former
Du tænker måske, at form ikke har så meget med selve springets kvalitet at gøre. Men faktisk er der en markant forskel på, om du investerer i en lille rund trampolin eller en stor rektangulær trampolin. Fjedrene sidder nemlig anderledes.
Runde trampoliner er konstrueret med synkroniserede fjedre, som bevæger sig i takt. Dvs. at når du hopper på midten, føles det meget blødere, end hvis du hopper ude i kanten. Automatisk trækkes du ind mod midten, og både runde og ovale trampoliner er således mere skånsomme. Derfor er det også tit dem, de har i danske forlystelsesparker og på offentlige institutioner.
Firkantede og rektangulære trampoliner har fjedre, der arbejder uafhængigt af hinanden. Hoppet er lige kraftfuldt over hele dugen. Formen er til dem, som er seriøse med avancerede spring og gerne vil udfordre sig selv. Professionelle trampolinspringere bruger altid en firkantet hoppedug, når de skal træne landinger og nå højere op i luften.
Hvis du er i tvivl om hvilken type trampolin du bør vælge, kan du læse vores store guide med trampolin tilbud. Hvor vi giver dig en masse viden om de forskellige typer af trampoliner.
Firkantet trampolin til nedgravning versus fritstående
Billige firkantede trampoliner fås i to versioner: Enten står de på ben i haven eller også installeres de i et udgravet hul. Kort sagt, er der fordele og ulemper ved begge:
Nedgravede trampoliner: To egenskaber gør en trampolin til nedgravning rigtig attraktiv for særligt børnefamilier. For det første øges sikkerheden, fordi der hoppes tættere på jorden. Falder man udenfor, så er der ikke så langt ned. For børn er det langt nemmere at komme til og fra trampolinen. For det andet, så optager en nedgravet trampolin (også kaldet en inground trampolin) mindre plads i haven. Visuelt er den mere diskret, fordi den ligger (næsten) plan med græsoverfladen.
Fritstående trampolin: En firkantet trampolin på ben har også sine fordele. Den er nemmere at stille op – du skal ikke selv til at måle op, finde et passende spot med god jord og grave et hul ud i den rigtige diameter. Samtidig kan du pakke trampolinen væk til efterår og vinter, når I ikke har brug for den. Husk dog sikkerhedsnettet, så både store og små er beskyttet mod at hoppe uden for.
Du vurderer selvfølgelig selv, hvad der er den rigtige firkantet trampolin til dit behov.
Sådan vurderer du kvaliteten på en firkantet trampolin
Den bedste firkantet trampolin behøver ikke altid at være den dyreste. Når det er sagt, så oppes kvaliteten med gode materialer, en solid konstruktion, mange fjedre og et medfølgende sikkerhedsnet. Det gælder uanset, om du køber en stor trampolin eller en lille trampolin. Her er et par parametre at holde øje med:
- Om trampolinen har galvaniserede fjedre. Det gør nemlig, at de er mere modstandsdygtige over for rust.
- Hvor lange fjedrene er (115 – 215 mm), og hvor mange der er af dem. Jo flere, jo bedre.
- Hvad diameteren eller bredden er. Firkantede trampoliner fås i mange forskellige størrelser. Generelt lyder spændet på mellem 200 centimeter og hele 500 centimeter.
- Hvor solidt stellet er, og om det er galvaniseret.
- Hvor meget trampolinen vejer. Jo højere vægt, jo mere stabil er konstruktionen. De billigere modeller vejer typisk mellem 50 og 70 kilo, mens de dyrere ligger på 70 og over.
- Hvor bred kantpuden er, og om den har UV-beskyttelse mod solens stråler.
- Om der medfølger et sikkerhedsnet.
Ovenstående er gode pejlemærker, uanset om du er til de helt billige firkantede trampoliner eller gerne vil betale ekstra for kvalitet og lang holdbarhed.
Firkantede trampoliner fra BERG og Salta
Selvom markedet for udendørs firkantede trampoliner er stort, så findes der et par førende forbrugerfavoritter. I den mere eksklusive ende har vi BERG, som scorer højt på både garantier, materialer og udvalg. BERG gennem tester samtlige modeller rigtig grundigt. Der medfølger normalt et Deluxe sikkerhedsnet, så alle kan hoppe trygt og sikkert.
Leder du efter en alternativ og lidt mere prisvenlig producent, så kan en firkantet Salta trampolin være et bud. Deres firkantede trampoliner ligger typisk et par tusinde kroner under BERG-modellerne, men de er stadig super gode at øve forskellige spring på. Jumpmaster trampolin er en anden god kandidat.
Uanset hvilken producent du kaster din kærlighed over, finder du flere forhandlere – online og fysisk – der sælger varen. Herhjemme er sportsspecialiserede Abilica stærke, fordi de foruden konkurrencedygtige priser giver gode guides og kundeservice.
Hvad koster en billig firkantet trampolin?
Når du skal købe din firkantede trampolin online, kan der være mange penge at spare. BERGs firkantede trampoliner kan ligge på alt fra 5.000 til 10.000 kroner eller mere, mens de andre modeller kommer nærmere en 3.000 til 4.000 kroner. Fordelen ved at bruge vores side er immervæk, at du undgår at skulle betale den fulde normalpris.
Vi screener for gode firkantede trampolin tilbud, så du som minimum sparer ti procent eller mere. I kroner og øre løber det op i flere hundrede og nogle gange nærmere 1.000 kroner! Og det er vel at mærke uden, at du skal gå på kompromis med hverken køberrettigheder eller kvalitet på selve trampolinen.
Tilbuddene kan skyldes sæsonudsalg, fødselsdag eller specielle kampagner op til højtider. Vi søger både blandt nedgravede modeller og fritstående.
Glæd dig til at hoppe højt og øve tricks
Du får mange timers sjov med en ny billig firkantet trampolin! Hele familien kan bruge den (dog ikke på samme tid), og de fleste trampoliner holder i ti til tyve år. Selvom det måske kan føles lidt “useriøst” at hoppe rundt, så får du rigtig god motion af det.
Både landing og spring kræver balance fra samtlige muskelgrupper i kroppen. Du aktiverer lår, baller, lægge, mave, ryg og mave på én gang. Samtidig kan du få et afbræk i det fri og et smil på læben. De fleste vil bruge en firkantet trampolin som et tiltrængt frirum og et supplerende træningsredskab.
Det er grunden til, at så mange firkantet trampoliner i dag pryder de danske haver. Og er efterspurgt af folk i alle aldre.
SE OGSÅ: