Pull up bar tilbud

En pull up bar derhjemme er et simpelt men utrolig effektivt redskab til at træne overkrop og arme. Vi har samlet de bedste tilbud på pull up stativer her, som du nemt kan sætte op. Du bruger din egen kropsvægt til at trække dig op og ned. Øvelserne kan laves når som helst.

Viser alle 21 resultater

En god måde at træne hele overkroppen

De fleste har nok prøvet at lave pull ups én eller to gange. Det er en enkel form for træning, hvor du hænger dig i en stang med hænderne placeret bredere end skuldrene. Med et bredt greb kan du hive din egen krop op og ned i sæt, mens benene er let bøjede. Der kommer meget belastning på overkroppen, hvoraf det er en fremragende måde at styrke ryggen og den store muskel latissimus dorsi på.

En pull up bar kaldes også for en chin up bar. Det betyder bare, at du hiver kæben op og fremad over stangen. Du kan også sagtens eksperimentere med et smalt greb og omvendt håndstilling, mens du skubber benene fremad.

Det vigtige er, at du udvælger et par håndstillinger og effektive øvelser til en start, så du kan lære dem ordentligt. Hellere lære at spænde kroppens muskler rigtigt, end at du overbelaster kroppen ved at tage for mange sæts i træk, hvor du for eksempel bøjer håndledende på en usmart måde.

Pull up stang versus pull up stativ

Du kan både finde en billig pull up bar (chin up bar) eller en hel træningsstation, når surfer efter gode tilbud. Den helt simple pull up model kan fås til blot et par hundrede kroner. Den hænger du på din dørkarm, og så kan du i princippet gå i gang med dine muscle ups. Du skal normalt ikke bekymre dig, om hverken skruer eller søm.

Nogle lidt dyrere pull up bars er justérbare, så du kan sætte dem fast på overflader af forskellige tykkelse. I den mere eksklusive ende af skalaen finder vi et decideret stativ, som kan indstilles med forskellige barer i højden. Det giver dig mulighed for at træne for eksempel push ups og dips, foruden bare pull ups og chin ups.

Prismæssigt skal du dog regne med at sidstnævnte ligger på minimum 1000 kroner.

Sådan køber du den bedste pull up bar på tilbud

Når du skal finde den ypperste billige pull up bar til effektiv træning, så overvej:

  • Om du vil træne biceps ved udendørs pull eller indendørs pull. Du kan få udstyr til begge dele, og det kræver som sagt blot en dørkarm eller et tag at ophænge din pull up bar. Nogle synes, at det er rart og mere frit med udendørs brug. Til gengæld er du så afhængig af vind og vejr.
  • Om du vil have en helt enkelt pull up bar, der monteres på dørkarm eller væg. Eller – hvis du har meget plads – om du vil have en træningsstation, hvor der er mange muligheder for at træne både arme, ben, mave, ryg, skuldre med mere.
  • Om du har forbehold ift., hvordan dit nye træningsudstyr skal monteres. Skal den for eksempel skrues fast til væggen, kræver det lidt ekstra arbejde.
  • Om du foretrækker en bestemt type greb eller materiale til din pull up bar. De fleste er lavet af gummi, men der kan være forskel på typen.

Alternativer til en billig pull up bar

Er du generelt interesseret i at træne dine biceps muskler og ryggen ved hårdt slid? Så er det ideelt at træne pull ups med en pull up bar. Men du kan også ty til andre træningsredskaber. Det kunne være:

Et power tower som er et multifunktionelt redskab med fede muligheder for at træne mange typer øvelser med løft af egen kropsvægt. Det kan være leg løft, triceps og biceps eller almindelige push ups eller pull ups.

Slyngetræneren fastspændes også på for eksempel dørkarmen, så du kan træne flere muskelgrupper på samme tid. Med forskellige greb og positioner løfter og sænker du kroppen ved brug af primært arme og skuldre.

Her på siden finder du dybdegående beskrivelser af begge samt de bedste og billigste tilbud lige nu. Tjek i menuen, hvis du trænger til inspiration.

SE OGSÅ TILBUD PÅ:

Scroll to Top