Spinningcykel tilbud
Vil du brænde kalorier af med lynets hast og træne i hjemlige omgivelser, når det passer dig? Så er spinningscyklen muligvis din nye bedste ven! Herunder får du et overblik over gode spinningcykler på tilbud.
Skal jeg købe en billig spinningcykel eller en professionel spinningcykel?
Om du er hobby motionist eller atlet på højt plan, er der en god spinningcykel og helt sikkert en spinningcykel på tilbud til dig. Når du skal på markedet for at finde den bedste spinningcykel, er der en række overvejelser du kan og bør gøre dig inden du køber. Vi vil påpege nogle nøgleelementer vedrørende cyklens komponenter, du bør tage med i dine overvejelser så du er sikker på at finde netop den bedste spinningcykel til dig og dit behov.
På siden her finder du en række spinningcykel tilbud fra en masse af de kendte mærker og forhandlere. Du vil finde en skarp pris på både hvis du er på jagt efter billig spinningcykel, men også gode priser på dyrere modeller på markedet.
Dit træningsbehov
En god overvejelse at gøre sig når du skal finde den rigtige spinningcykel er, hvor hyppigt og intensivt du vil træne. Er du ny i forhold til træning på en spinningcykel, kan du med fordel vælge en brugervenlig spinningcykel hvor det er nemt at komme i gang uden at skulle sætte sig ind i en masse komponenter og forskellige træningsmetoder. Er du derimod en garvet atlet, der har en tydelig struktur i sin træning, træner ofte og ved hvad du vil, skal du vælge en professionel spinningcykel, der sætter standarden for træning. På markedet, er der mange muligheder for at finde en spinningcykel, der er som skræddersyet til dig.
Svinghjulet på en spinningcykel
Når du skal finde en spinningcykel, skal du kigge på vægten af svinghjulet Men hvad betyder det for din træning om det er et let eller tungt svinghjul? Vægten har en stor betydning for om du en effektiv træning med masser af flow i. Når du træder i pedalerne, overføres kraften fra dine tråd til svinghjulet. Svinghjulet på en spinningcykel vejer som udgangspunkt væsentlig mere end på en almindelig motionscykel. Du skal altså ikke blive overrasket over at du skal have et tungere svinghjul hvis du har været vant til at cykle på en almindelig motionscykel.
En tommelfingerregel er, at jo tungere svinghjul du vælger, jo bedre oplevelse får du på din spinningcykel. Spinningcykler med tunge svinghjul giver dig den mere naturtro følelse af at sidde på en rigtig racercykel. Vægten på svinghjul kan variere fra 11 kg til 22 kg. Der er altså en væsentlig forskel på et let og et tungt svinghjul. Det er selvfølgelig ikke altid gældende, at de bedste spinningcykler har tunge svinghjul, men de dyreste på markedet har ofte et tungt svinghjul.
Når alt dette er sagt, skal det siges, at du selvfølgelig kan få en god spinningcykel uden, at det er en professionel spinningcykel med et svinghjul oppe på den anden side af 20 kg. Der findes fine alternativer og du kan finde en billig spinningcykel, der opfylder de fleste almene krav i forhold til træning. Der kan være mange penge at spare i denne kategori af din jagt på en spinningcykel hvis du køber en med et knapt så tungt svinghjul.
Pedaler og sko
Skal jeg have et par sko til spinning? spørger du måske dig selv. Du behøver ikke at eje et par cykelsko for at komme i gang med at træne på en spinningcykel – selvom det dog anbefales for at få en effektiv træning. Hvis du skal købe en spinningcykel og allerede ejer et par cykelsko, skal du være opmærksom på hvilket system skoen bruger. De fleste sko bruger enten SPD eller LOOK kliksystem, som der også er på en almindelig cykel, der bliver brugt til træning. Mange spinningcykler bruger et kombisystem hvor den ene side af pedalen har en bøjle til at sætte fødderne i hvis du træner i almindelige sko og én af de to kliksystemer på den anden side.
Hvilken forskel gør det at have rigtige cykelsko på når spinningcyklen anvendes? Det giver en ekstra dimension i forhold til udbyttet når du skal igennem en hård træning. Modsat almindelige træningssko er cykelsko også formet efter det arbejde som foden og fodleddet skal udføre under træning.
Bremsesystemer og modstand på en spinningcykel
Alle spinningcykler har et bremsesystem. Bremsesystemerne er det, der skaber modstand og dermed varierer på hårdheden. Når du skal købe en spinningcykel, er der to bremsesystemer at vælge imellem; friktionsbremser eller et magnetisk bremsesystem. Uanset om du vælger det ene eller det andet bremsesystem anbefaler vi, at du finder en spinningcykel med mange justeringsmuligheder for at få mest ud af din træning.
Friktionsbremser, som også kaldes filtbremser, fungerer på samme måde som bremseklodser på en cykel du ville bruge udendørs. To bremseklodser presses mod svinghjulet for at skabe modstand. På bremseklodserne sidder der som oftest filt – derfor navnet filtbremser. Friktionsbremser er oftest dem du finder på de billige spinningcykler på markedet. Vælger du at købe en spinningcykel med friktionsbremser, skal du være forberedt på, at der følger lidt mere vedligeholdelse med. Filtbremser har ikke den optimale effekt hvis de er for tørre eller for våde. Bremsen skal derfor jævnligt smøres for at bibeholde den glidende følelse ved især stor modstand. Bliver bremsen ikke vedligeholdt kan den begynde at pibe eller hyle.
Vælger du en spinningcykel med magnetisk modstand, er der ikke længere tale om bremseklodser. Det er her en magnet, der sørger for, at modstanden øges og mindskes når du skal justere modstanden. Det er et magnetisk bremsesystem du med stor sandsynlighed finder på de bedste spinningcykler på markedet. Vælger du en cykel med magnetisk modstand, får du ofte mange justeringsmuligheder i forhold til modstanden.
Træningscomputer
Træning på en spinningcykel er anderledes end træning på en almindelig motionscykel, der er derfor også forskel i funktionerne i den indbyggede træningscomputer – hvis din nye spinningcykel overhovedet har en træningscomputer. De fleste spinningcykler har i dag en enkel træningscomputer monteret ved styret. Computeren har det formål at vise dig dine relevante data. Der kan her være tale om tid, distance, watt, kraftzone, pulszone eller noget helt andet.
Det er sjældent, at en træningscomputer på en spinningcykel har indbyggede træningsprogrammer. Træningssessioner på en spinningcykel skiller sig ud fra træning på en traditionel motionscykel. Ved spinning, er der hyppigere skift i intensitet og position. Det er derfor fra mange producenters side valgt, at deres spinningcykler er udstyret med en enkel og overskuelig computer, der kun viser de nødvendige data, og dermed bedre grundlag for en effektiv træning.
Noget af det nyere på markedet i forhold til træningscomputere på spinningcykler er, at computeren er droppet og er blevet erstattet af Bluetooth funktion. Det betyder, at du bruger din telefon som træningscomputer. Dette åbner op for at gemme sin træning og analysere den efterfølgende. Dertil kommer funktionen at forbinde dine træningsapps med hinanden. Skal du have en spinningcykel derhjemme og dyrker andet motion ud over, kan det anbefales at købe en cykel med Bluetooth-opkobling til smartphone. Du får dermed bedre forudsætninger for at samle resultater og data fra din træning ét sted.
Pulsmåling og opkobling af pulsbælte eller computer
En stor del af træning på en spinningcykel er ofte baseret på din puls og pulszoner. Hvis pulsmåling er på din liste over must-have, skal du være opmærksomme på dette når du skal købe en spinningcykel. Ikke alle cykler er udstyret med funktionen til pulsmåling. Hos mange af de billige spinningcykler finder du ofte pulsmåling i styret. De mange skift i position under en træning gør det dog svært at holde ved styret på den samme måde hele vejen igennem en alsidig træning hvor du hele tiden skifter position. Ønsker du en præcis pulsmåling under din træning, skal du finde en spinningcykel, der er kompatibel med Bluetooth eller ANT+ opkobling af et eksternt pulsbælte. Der er altså mange fordele at hente her i form af, at din måling bliver præcis i forhold til dine pulszoner samt frigørelse af dine hænder. Derudover kan nogle spinningcykler med Bluetooth kobles på din bærbare computer og du kan udføre træningspas sammen med eller mod andre.
Den maksimale brugervægt på en spinningcykel
Overskriften fortæller næsten det hele. Den maksimale brugervægt skal kunne variere meget alt efter hvilken spinningcykel du køber, og det er særligt to af to årsager; at du ikke er for tung for cyklen og, at cyklens konstruktion kan holde til det når du har gang i en udfordrende træning hvor der virkelig bliver rykket i cyklen.
Den maksimale brugervægt følger som udgangspunkt med prisen. Ofte hos de billige spinningcykler finder du ofte et maksimum på omkring 110 kg til 120 kg hvorimod hos de dyreste den maksimale brugervægt komme i omegnen af 160 kg. Din højde og drøjde skal du have in mente når du skal købe og senere bruge spinningcyklen. Det maksimale som cyklen kan klare, er baseret på hvad stellet kan holde til samtidig med, at skal føle at du får en stabil oplevelse på cyklen. Selv når du er i gang en med at træne intensivt. Dette er et meget vigtigt element når du leder efter en spinningcykel på tilbud.
Vægten af en spinningcykel
Selve vægten af din spinningcykel har også betydning for din træningsoplevelse. Vi skrev tidligere, at jo tungere svinghjulet er, jo bedre er cyklen oftest. Med dette in mente kombineret med en stabil konstruktion af stellet kommer vægten af cyklen op på 50 kg er derover for de bedste spinningcykler. En robust konstruktion er essentiel hvis du giver den gas til træning og der virkelig bliver rykket i cyklen. Med alt dette sagt skal det siges, at sagtens kan finde en god spinningcykel på under 50 kg uden, at skulle af med mange penge. Hav gerne in mente, at stort set alle spinningcykler har to transporthjul så de kan flyttes rundt alt efter behov. En model på over 50 kg er tungere at flytte rundt, men så har du med stor sandsynlighed en stabil og robust spinningcykel.
Hvad koster en billig spinningcykel?
Det er svært at komme uden om, at prisen ofte kan betyde noget når man skal købe nyt udstyr. Vi vil her kigge lidt på hvad man kan forvente at måtte betale når man køber en spinningcykel på tilbud. Der er en stor forskel i prisen alt efter om du vælger en billig spinningcykel eller en dyrere model. Vi vil hjælpe med at besvare spørgsmålet om det godt kan betale sig at købe en model der er den bedste billige spinningcykel ud fra dit behov eller om du skal kigge blandt de bedste professionelle spinningcykler, der har en højere pris. Men er der mange fordele ved at købe dyrt? eller kan man nøjes med en billig cykel?
Her på siden har vi spinningcykler fra under 2000,- kr. til lige under 20.000, -. Som sagt er der altså en nævneværdig forskel i prisen, og du finder cykler i mange prisklasser. Dette er dog ikke ens betydende med, at den bedste spinningcykel er den dyreste. Det anbefales herfra at lave en tjekliste med de ting, der er vigtigt for dig i din søgen på det bedste spinningcykel tilbud. Hvis du sætter dig ind i disse ting, er der en god mulighed for at finde den bedste spinningcykel til dit behov og samtidig finde en billig spinningcykel til prisen.
Forskel på en spinningcykel og en motionscykel
En spinningcykel minder på mange parametre om en motionscykel. Vi vil gå lidt i dybden med nogle af de forskelle, der er på de to slags cykler. Hvis du står og skal vælge mellem en spinningcykel og motionscykel, er der alligevel nogle nævneværdige forskelle. Både i forhold til udbyttet af træning, men også cyklens komponenter.
Sadel og siddeposition
Sadlen er er en mærkbar forskel på de to typer af cykler. På en motionscykel finder du en bred, bløde og behagelig sadel. Sadlen på en spinningcykel minder mere om dem du finder på en racercykel. På en almindelig motionscykel kan du justere sadelpinden op og ned alt efter din højde. På en spinningcykel kan du indstille cyklen på fire måder. Sadelpinden kan justeres op og ned, justere sadlen frem og tilbage, styret op og ned samt styret frem og tilbage. Du kan altså minutiøst justere cyklen, så du sidder optimalt.
Pedalerne
En motionscykel er lavet sådan, at når pedalerne står stille lige så snart, at du stopper med at træde. På en spinningcykel fortsætter pedalerne med at køre rund. Dette skyldes, at en spinningcykel har fastnav. Derudover har størstedelen af alle spinningcykler manuel justering af modstand på stellet. Dette er for at man nemt kan justere belastningen undervejs i en træningssession.
Cykelcomputeren
Der blev tidligere beskrevet vedrørende cykelcomputeren eller mangel derpå hos en spinningcykel. Hvis du vil have en computer med mange programmer, er det ikke på en spinningcykel du finder det. Det at, stort set alle spinningcykler er udstyret med en enkel træningscomputer gør, at dit træningsprogram kommer eksternt fra.
Forskel i træningen
Der er ikke nogen regler i forhold til hvordan man skal træne på en spinningcykel, men ofte er træningspas herpå mere intense og sjældent over en time lange. En spinningcykel har et væsentligt tungere svinghjul. Dette gør, at det ofte er en mere robust cykel i forhold til hårdere træning. Tyngdepunktet ligger forskelligt hos de to cykler. En spinningcykel er ofte knap så høj samtidig med det større og tungere svinghjul gør, at den med en robust konstruktion er bedre egnet til en hård træning.
Hvordan træner man på en spinningcykel derhjemme og hvad skal jeg være opmærksom på?
Det er et spørgsmål som mange stiller sig selv. Uden de mange programmer man finder på en almindelig motionscykel, kan det være udfordrende at strukturere sin træning på en spinningcykel. Vi vil her prøve at gå lidt i dybden med hvordan man kan strukturere sin træning.
Et af nøgleelementerne når du skal træne på din spinningcykel er, at det skal være en alsidig træning. Din træning skal altså være varieret i form af både af intensitet, hastighed og modstand. Med det sagt er der en stor forskel på en time på motionscyklen i moderat tempo og en time med mange variationer på en spinningcykel. Derudover vil vi give en hjælpende forklaring på nogle af de tekniske deltaljer som du kan støde. Hvis du følger en træning, støder med stor sandsynlighed på nogle forkortelser på din cykelcomputer.
Hvad træner jeg efter?
Går du meget op i de små detaljer i din træning er de bedste spinningcykel for dig én hvor du minutiøst kan monitorer dine data mans du træner. Så er du sikker på, at du rammer lige i de hensigtsmæssige zoner hver gang du sætter dig op på din spinningcykel. Her er de tre primære parametre, der køres efter hvis du følger dine data på cykelcomputeren.
RPM (rounds per minute) – Hvor mange gange pedalerne kører rundt i minuttet. Dette kombineres med hvor hårdt det skal føles for kroppen at arbejde. Du skal her kunne opretholde kadencen mens du arbejder i en bestemt zone.
MHR (maximum heart rate) – Her skal du bruge en pulsmåler under træning. Her skal din puls være lav når du kører i den lette zone og rigtig høj når du kører i en høj zone. Dine zoner afhænger af hvad din maximale puls er.
FTP (functional treshold power) – Den gennemsnitlige mængde watt som du kan træde over en time. Kører du efter efter dette skal du kende dit FTP-tal og derudover bruge en spinningcykel, der har denne funktion på cykelcomputeren.
Fri træning – Her skal du bare køre efter hvad du føler i kroppen. Hvornår er det hårdt og hvornår er det knap så hårdt. Husk at skifte mellem de forskellige positioner; siddende og stående
Opvarmning på spinningcyklen
Godt begyndt er halvt afsluttet. Du kommer ikke uden om, at du får de bedste resultater hvis du er varmet godt op til et træningspas. Brug gerne 5 til 15 minutter på, at cykle i lavt til moderat tempo på din spinningcykel. Hvis du sætter sig og starter ud med at skrue helt op på belastningen til en god, hård siddende tung træning får du ikke det optimale udbytte af træningen. Langsomt på med belastningen eller stigning i kadencen er vejen frem til en effektiv træning.
Selve træningen på en spinningcykel
Når kroppen er varm, er den klar til en intens træning. Om du kører efter det eller det andet parametre er helt op til dig. Det vigtige når du træner er, at du husker at få implementeret en masse skift i position på cyklen, varieret belastning og kadence. Den store grad af skift sikrer at du får en varieret og alsidig træning og herigennem en hamrende effektiv cardio træning. Der er altså mange justeringsmuligheder når du skal opbygge din træning. Husk at lytte til krop under træningen og indtag en masse væske.
Varme ned
Når du skal varme ned, eller køle af, efter et træningspas er det vigtigt, at du ikke bare står af cyklen når den hårde træning. Tag en masse belastning af og tril lidt videre indtil hjerterytmen og vejrtrækningen er sænket markant igen. Sørg for at skab en naturlig overgang fra en mere intens træning til det lette arbejde hvor der er minimal belastning inden du afslutter. Det anbefales, at du kommer igennem alle tre ovenstående faser for at sikre, at du får en god træning på din spinningcykel.
Rengøring af din spinningcykel
Gør det til en god vane, at efter du er færdig med at træne, skal du gøre din spinningcykel ren. En spinningcykel kræver minimal vedligeholdelse, men skal stadig rengøres for især sved. Mængden af salt i sved er ikke godt for cyklens komponenter hvis det får lov til at sidde. Dertil skal svinghjulet og bremserne måske smøres jævnligt. Følg altid vejledningen, der følger med din spinningcykel.
Hvilke muskler træner en spinningcykel
Ovenfor gik vi i dybden med hvordan du kan tilrettelægge din træning på en spinningcykel. Vi vil her kigge lidt nærmere på de fysiologiske aspekter af at bruge spinningcyklen.
Underkroppen
Ikke overraskende træner spinning alle de store muskelgrupper i underkroppen. Der er her tale om forlår, baglår, ballerne og dine lægmuskler.
Når du træder ned i pedalen, aktiverer du dit forlår. Det et også i forlåret man kan mærke en nærmest brændende følelse du er i gang med en hård træning på din spinningcykel. Baglåret skaber fleksionen i knæleddet. Begge muskler bliver aktiveret flittig når du træder i pedalerne.
Ballemuskulaturen kommer vi heller ikke uden om. Ballemusklerne arbejder når du træder ned i pedalerne. Deres funktion er ekstension i hofteleddet. Ballerne arbejder sammen med forlårene når du træder i pedalerne på din spinningcykel.
Lægmusklen er involverede både når du træder og i trækker i pedalen. Lægmusklen arbejder med fodleddet, et led, der er meget i bevægelse under cykling.
Overkroppen
Cykling handler om at træde i pedalerne, men dette betyder ikke, at overkroppen ikke trænes. Selvom benene udfører det primære arbejde, kommer du ikke langt uden en god stabilitet i overkroppen. Musklerne i din mave og ryg arbejder hele tiden med din balance når du cykler. De bliver ydermere stimuleret når du udfører en træning hvor du skiftevis er oppe og stå og nede og sidde.
Hjertet
Lige så snart, at du skal udføre en træning på din spinningcykel, og pulsen øges træner du dit hjerte. Cykling er fremragende kredsløbstræning hvor både hjerte og lunger aktiveres. Det er i denne forbindelse, at det anbefales at træne varieret. Det at arbejde i forskellige pulszoner er den bedste træning for hjertet og dermed også styrke konditionen. Du kan i dine overvejelser vurdere om muligheden for opkobling af et trådløst pulsbælte var noget for dig. Et pulsbælte giver dig en præcis pulsmåling og dermed gode forudsætninger for kredsløbstræning på din spinningcykel.
Er spinning en skånsom træning?
Svaret er delvist ja. Ligesom alt andet cykling er spinning skånsomt for leddene. Du oplever minimal belastning modsat f.eks. løb hvor der er konstante stød mod vejen. Spinning kan sagtens anvendes hvis du er ved at træne dig tilbage efter et skadesforløb, men vær opmærksom på, at kroppen stadig kommer på hårdt arbejde under en træningssession. En spinningcykel har ikke en lav indstigning vær opmærksom dette hvis du har udforinger med at komme på en cykel.
Vægttab på en spinningcykel
Skal du forbrænde kalorier er træning på en spinningcykel et fremragende træningsredskab. Det er ingen hemmeliglighed, at cykling forbrænder en masse kalorier, og træning på en spinningcykel er ingen undtagelse. På en spinningcykel er du konstant i gang og holder dermed forbrændingen oppe både under træningspasset, men også i timerne efter. Selv ved en træning hvor du ikke træner ved voldsom høj intensitet kommer du op og forbrænder over 400 kalorier på en time. Hvis du vil forbrænde kalorier ved at træne derhjemme, er en spinningcykel helt klart en god vej frem.
Find tilbud på spinningcykler fra populære mærker
Når du leder her på siden efter en spinningcykel, finder du udelukkende spinningcykel tilbud. Vi fører en række af de populære mærker af spinningcykler. Vi vil kort præsentere nogle af dem.
Abilica
Abilica er er nordisk producent og udbyder af træningsudstyr. Abilica har en håndfuld spinnningcykler i deres sortiment. Der er altså et fint udvalg med alt fra de billige til under 4000 kr. til de professionelle modeller. Abilica har i deres sortiment mange populære spinningcykler blandt brugerne.
Odin
Prisen på spinningcykler fra Odin hører til blandt de laveste og i middelklassen. Odin er begyndt at producere smart-cykler med Bluetooth opkobling så kan koble computeren til og cykle med og mod andre fra hele verden. Du får her meget spinningcykel for pengene.
InShape
InShape er en lavpris mærke i forhold til spinningcykler. Du finder her nogle af de billigste cykler på markedet. Spinningcykler fra InShape kan du købe hos en række danske forhandlere. Du får en let cykel med en enkel træningscomputer.
Sole
Sole er ikke det billigste mærke på markedet, men du får en kvalitetscykel til prisen. Ud over et tungt svinghjul får du muligheden for at koble cyklen til computeren og cykle med og mod andre fra hele verden. Du får her en af de populære spinningcykler med masser af udstyr.
Hvor kan jeg købe en billig spinningcykel?
Der er mange udbydere på markedet af spinningcykler. Vi vil her nævne en række danske webshops hvor du kan finde et stort udvalg af spinningcykler og med stor sandsynlighed også et godt spinningcykel tilbud og derigennem den rigtige spinningcykel.
Abilica Online
Abilica Online har været på markedet i Danmark i 15 år hvor selskabet har solgt redskaber til hjemmetræning til de danske forbrugere, men også til virksomheder og institutioner.
Abilica Online er ikke kun en webshop. De har åbnet showrooms tre steder i Danmark. Du kan her komme for at se og prøve deres træningsudstyr. Dette giver dig som forbruger en glimrende mulighed for en spinningcykel test inden du køber.
Fitnessshoppen.dk
Fitnessshoppen.dk er en skandinavisk udbyder. Fitnessshoppen.dk åbnede i 2019 og har ikke set sig tilbage siden. De har et stort udvalg af træningsredskaber til både private og virksomheder. Fitnessshoppen.dk er stedet hvor du kan købe stort set alt inden for styrketræning, motionsmaskiner og funktionel træning.
Apuls
Apuls er én af de største danske webshops når det kommer til træningsudstyr. Apuls har været på markedet siden 2012 og sælger i dag til lande i hele Europa. Apuls har specialiseret sig i træning, velvære, outdoor og meget mere. De har et stort udvalg af varer og fører mange af de største mærker på deres webshop.