Elevationsseng tilbud

En elevationsseng er super velegnet til livsnyderen, der går op i en god og robust nattesøvn. Hvis du køber en billig elevationsseng på tilbud, kan du optimere din søvnkvalitet markant for relativt få midler. Herunder viser vi dig de bedste tilbud på elevationssenge!

Viser alle 15 resultater

Hvad er en elevationsseng?

Elevationssenge kan – som navnet antyder – eleveres til lige præcis den position, som du ønsker. Madrassen bevæges op og ned af en motor på sengestellet, som er mobilt, og styres med en nem fjernbetjeningsanordning.

Du kan både få elevationssenge til én person og elevationssenge med plads til to personer.

På sidstnævnte kan du hæve og sænke sengen i begge sider, så hver sengepartner kan vælge sin egen liggeposition alt efter smag og behag.

Når vi snakker madrasser til elevationssenge, så er der tale om en elevationsmadras, der udgør basen, og så en topmadras (mere om det senere). Den helt store force er, at du kan aflaste din krop maksimalt og bruge sengen til alskens afslappende aktiviteter såsom at se film, læse, spise eller meditere.

En billig elevationsseng er perfekt til både sportsudøvere eller dem, der døjer med fysiske skavanker, fordi man netop kan løfte forskellige dele af kroppen uden at skulle stable et skrøbeligt tårn af puder eller tæpper sammen.

Nogle gange vil du støde på trådløs fjernbetjening til elevationsseng, mens fjernbetjeningen andre gange er koblet til sengens lameller via en ledning.

Når vi sover, så boostets vores væksthormoner, mens niveauet af stresshormoner sænkes, ifølge Psykiatrifonden.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Det er et godt spørgsmål. Og det korte svar er, at det kommer helt an på dine præferencer.

Ved køb af seng vil nogle gå efter kendte og etablerede mærker og fx vælge en Venus elevationsseng eller en Tempur elevationsseng.

Andre går mere op i pris og i at finde en god elevationsseng på tilbud, mens en tredje gruppe først og fremmest ønsker bæredygtighed og lokalt design.

For at give dig en hurtig og overskuelig guide, så kan du vurdere sengens kvalitet på fem parametre:

  • En robust motor (Her kan du kigge på producenten bag.)
  • Matcher prisen den kvalitet, jeg får? (du kan finde gode tilbud på elevationssenge nederst på siden.)
  • Passer design og sengestel til indretningen i dit soveværelse?
  • Fjedretype og fasthed i madrassen (læs mere to afsnit nede).
  • Hvilken størrelse passer bedst til dine behov.

Særligt fasthed og størrelse er vigtigt, da der findes et hav af både fastheder og størrelser – lige fra elevationsseng 70×200 i den mindre ende af skalaen til de helt store ”King size” modeller.

Vælg den helt rette størrelse

Det er uhensigtsmæssigt at anskaffe sig en billig elevationsseng, der enten er for stor eller for lille. Derfor kommer her en udførlig guide til, hvordan du vælger den bedste elevationsseng ud fra størrelse.

Overordnet set, skal du overveje to ting: Hvor meget plads har du i soveværelset? Hvor meget plads optager brugerne af sengen?

Dertil bør du vælge en seng, der er cirka 20 centimeter længere end din egen højde, siger eksperterne.

Elevationsseng 80×200: Sammen med en elevationsseng 90×200 centimeter er dette den optimale størrelse, hvis du sover alene i sengen.

Det svarer til en enkeltmandsseng, og den er nemmere både at flytte rundt med og have i et mindre værelse i en lejlighed.

Størrelsen er perfekt til dig, der ikke vil gå ned på høj sengekvalitet men som samtidig ikke ønsker en model, der fylder hele rummet.

Elevationsseng 140×200: Denne størrelse svarer til en halvanden mandsseng. Med en elevationsbund på 140×200 centimeter kan du ligge en voksen og et barn i sengen med fin plads mellem jer.

Bredden her bliver lidt kneben, hvis der skal ligge to voksne i sammen. Her anbefales det at gå et niveau op i størrelse.

Elevationsseng 160×200: Med de mål kan I ligge to voksne i sengen, og som oftest elevere de to sider individuelt, hvis I ønsker forskellig højde. Det er en kæmpe fordel, hvis for eksempel den ene partner vil læse, mens den anden sover.

Sengen er en lille smule mindre end standardstørrelsen for to, men den har alle de samme funktioner. Du kan typisk vælge mellem to individuelle topmadrasser her eller en split topmadras.

Elevationsseng 180×200: Det er standardstørrelsen for to personer.

Her er god plads til at vende og dreje sig om natten, og du kan frit justere de to sider efter behov. Måske den ene partner har brug for at løfte benene om natten, mens den anden vil have let løftet hoved?

Der findes også størrelser indimellem, så du kan sagtens støde på et elevationsseng tilbud på 120x200cm eller billige elevationssenge på 210 cm målrettet den høje køber.

Opnå top komfort med den rigtige madras

Husk at ligge lidt ekstra kærlighed i valg af den rigtige madras til din elevationsseng.

Mange går udelukkende efter blødhed, men det er vigtigt at vælge en madras, som følger kroppens former og giver støtte i forskellige liggepositioner.

På nyere modeller kan man nogle gange også indstille sengens lameller til at være enten bløde eller hårde.

Hvilken hårdhed, du skal gå efter, afhænger både af din kropstype, vægt og søvnmønster.

Langt de fleste elevationssenge har en madras, der består af enten pocketfjedre eller multi-pocketfjedre. Begge kommer i enten medium, fast eller ekstra fast hårdhed.

Som hovedregel skal du gå efter:

  • Pocketfjedre i medium hårdhed, hvis du vejer under 75 kilo.
  • Pocketfjedre i fast hårdhed, hvis du vejer mellem 75 og 90 kilo.
  • Multipocketfjedre i fast hårdhed, hvis du vejer over 90 kilo.

Det vil sige, at jo mere du vejer, jo mere modstand behøver du, for ikke at ”synke i”, når du skifter position om natten. Mens du kigger på madrasser til elevationsseng, så glem ikke topmadrassen!

Samtlige eksperter anbefaler at købe en split topmadras, som gør, at du undgår en irriterende revne i midten af sengen, men samtidig har fleksibilitet til at elevere siderne i sengen individuelt.

Man kan købe både split topmadrasser i U-form, som er delte ved hovedenden af sengen, og split topmadrasser i H-form, som er delte i både fodende og hovedende.

Materialemæssigt kan du gå efter latex, hvis du har tendens til at have det varmt om natten. Latex har nemlig en ventilerende effekt.

Fordelene ved en elevationsseng

En billig elevationsseng har utrolig mange fordele. Den sikrer først og fremmest rigtig god aflastning af kroppen, fordi du så fleksibelt kan justere liggemåden.

Har du ømme ben efter en lang vandretur, kan du elevere dem om natten. Vil du sidde op i sengen og arbejde med computer på en sygedag, så kan du gøre det uden at skulle bekymre dig om ømhed i nakke og ryg.

Fordi den har elevationsbunde med motor, kan du nemt og smertefrit indrette dig lige, som du ønsker.

Uanset om du køber en billig elevationsseng på tilbud eller en til fuld pris, så får du optimal støtte og ergonomisk komfort.

Folk, der har søvnproblemer, har tit stor gavn af at kunne eksperimentere med deres liggeposition. Det samme har dem, der lider af rygproblemer, eller som oplever bøvl med blodkredsløbet.

Derudover er elevationssengen et luksuriøst og lækkert møbel, som udstråler overskud og rummelighed i soveværelset.

Går du særligt op i det designmæssige look, så vær opmærksom på at sengerammer til elevationssenge kan fås i et væld af farver lige fra en chik blå til sort og stilren.

Er der nogle ulemper ved en elevationsseng?

Der er ikke mange brugsmæssige ulemper ved en elevationsseng. Men finder du ikke et godt elevationsseng tilbud, kan de godt være lidt dyre, simpelthen fordi kvaliteten er så høj.

Prisen på denne sengetype vil naturligt overstige den helt simple fritstående boxmadras løsning.

Elevationssengen minder meget om kontinentalsengen men på grund af den indbyggede motor, vil prisen på førstnævnte naturligt blive lidt højere i snit.

To andre ulemper, der af og til nævnes er, at der kan komme en revne i midten mellem de eleverede sider, og at nogle motorer larmer lige lovligt meget.

I og med at modellens største akilleshæl er og bliver prisen, så giver det ekstra god mening at lede efter rabat på elevationssenge online i form af et godt tilbud eller ved udsalg i butikken (se nederst).

Test af elevationssenge

Sengen er et af husets absolut vigtigste møbler, og den skal holde i op til 15-20 år. Derfor vil man gerne træffe det helt rigtige valg – særligt når man investerer stort.

Her kan du kigge på en elevationsseng test, og det boomer heldigvis på nettet med dem. Husk dog på, at mange reelt set ikke tester sengene selv, og at afsenderen kun i et fåtal af gangene rent faktisk er ekspert på området.

Derfor er konklusionen på, hvad der er ”markedets bedste elevationssenge” ikke altid helt valid.

Frem for at købe en elevationsseng på tilbud baseret på et par tilfældige tests, får du mest ud af selv at ringe eller skrive til forhandleren.

I dag kan du hurtigt få sparring via. eksempelvis online chats, og ved specialiserede forhandlere som Bedre Nætter eller NordicDream er de meget godt inde i deres stof.

De vil kunne rådgive dig om alt fra valg af madras over størrelser til fordele og ulemper ved de enkelte modeller.

Alternativt bør du konsultere troværdige kilder som Forbrugerrådet Tænk.

Produceret i Danmark

Er du en af de købere, som går efter lokalt producerede møbler og elsker nordisk design?

Så vil det glæde dig, at der er nogle rigtig stærke spillere på det danske marked inden for både elevationssenge og dobbeltsenge på tilbud.

Hos udvalgte forhandlere finder du elevationssenge fra blandt andet Norland, Krone og Jensen. Det succesfulde svenske brand Hästens fører selvfølgelig også nogle lækre modeller.

Nogle af de bedste elevationssenge tilbud, finder du f.eks hos de efterhånden kendte Bedrenætter, som selv udvikler og får produceret deres senge i Danmark.

Derudover har vi i Danmark en af de mest etablerede producenter af motorer til elevationssenge på verdensplan – nemlig Linak.

Bekymrer du dig om det klimaftryk, som dine produkter sætter, så er det altid anbefalelsesværdigt at købe lokalt. Det sparer CO2 i fragt, og så kan man som forbruger bedre holde sine producenter ansvarlige.

Hvor kan jeg købe en billig elevationsseng på tilbud?

Du behøver hverken at gå på kompromis med kvalitet i materialer eller købe din nye elevationsseng brugt for at spare gode penge.

Ofte har forhandlerne nedsat priserne, så du kan finde nogle af deres mest populære og eftertragtede elevationssenge på tilbud.

Herunder finder du en liste over forhandlere med gode og billige elevationssenge tilbud. Vi har listet dem efter hvem, vi mener har de bedste tilbud netop nu.

Klik blot på de grønne knapper, hvis du vil se deres udsalg på senge.

Bedrenætter

Hos Bedrenætter har de specialiseret sig i elevationssenge i høj kvalitet, som optimerer din skønhedssøvn og komfort.

På mange af deres modeller medfølger en sengegavl, og sengene er typisk svanemærkede.

Designet er enkelt og smagfuldt med grå, hvide og sorte afdæmpede nuancer.

Hos Bedrenætter får du hele 100 dage til at prøve sengen i dit hjem. Du kan få ombyttet fastheden i madrassen, hvis den ikke passer eller pengene tilbage. Det er svært at finde bedre elevationssenge tilbud end dette.

Alle deres senge er udviklede af produktteams i Danmark, og de tilbyder gratis levering.

NordicDream

NordicDream er den nye spiller på det danske sengemarked, og de har rigtig gode tilbud på elevationssenge.

Her finder du kvalitetssenge som Aura og Ragna til udsalgspris sammenlignet med standardprisen.

NordicDream stiller sengerådgivere til rådighed, som kan guide dig til det helt rigtige elevationssenge tilbud.

Du har fuld ombytningsret de første 100 dage. Du kan spare mange tusinde kroner ved at finde din elevationsseng hos NordicDream, som fører både de store og små udgaver.

Sengefabrikken

Leder du efter en billig elevationsseng, så er Sengefabrikken lige stedet! Deres mantra er at sælge senge af høj kvalitet men til en pris, der ligger flere tusinde kroner under den, du finder andre steder.

Deres senge er fabrikerede i Danmark, og de giver dig helt op til 15 og 25 års garanti efter køb af en elevationsseng på tilbud eller udsalg.

Hos Sengefabrikken finder du både enkeltmandssenge og dobbeltsenge med elevation, og du kan skrive med deres eksperter online for rådgivning.

Er du til mærkerne Tromsø, Lyngdal eller Nordkap, så er Sengefabrikken det rette valg for dig.

SE OGSÅ:

Scroll to Top