Tekande tilbud

Der findes ikke noget bedre end en god te brygget helt frisk. Køber du en elegant tekande, kan du lave både sort, grøn og hvid te til perfektion. Og så er det bare lidt mere hyggeligt at servere for gæsterne fra en flot tekande.

Viser alle 8 resultater

Hvor kan jeg finde en billig tekande?

Vi hjælper dig med at finde en funktionel og billig tekande. Tilbudskongen samler de bedste tekande tilbud fra førende forhandlere. Du behøver faktisk ikke at hive mange penge op af lommen for at få en smuk tekande.

Tekander fås i forskellige prisklasser – lige fra under 100 kroner til over 500 kroner Du kan få lækre tekander fra et væld af kendte mærker som blandt andet Georg Jensen, Lyngby porcelæn, Royal Copenhagen eller Bodum.

Din nye tekande kan dog sagtens være et mindre kendt design og stadig give dig mulighed for at servere teen på stilfuld manér. På nettet er der mange gode tekande tilbud, fordi der ofte er udsalg på bestemte varer.

Længere nede finder du fem populære mærker inden for tekander.

Hvordan vælger jeg den rette tekande?

Når du skal vælge blandt forskellige tekander, kan det godt være svært. Der er efterhånden mange billige tekander på markedet. Spørg dig selv:

  • Hvor stor skal en funktionel tekande være?Tjek størrelsen på din tekop og vurdér, hvor mange kopper du vil kunne lave ad gangen.
  • Hvilket materiale skal den være lavet af?Du kan både få dem i keramik, rustfrit stål eller porcelæn.
  • Vil du have en tekande med varmer?På den måde kan du holde teen varm i længere tid.
  • Skal du vælge en tekande med filter?Hvis tekanden har en indbygget si, kan teens aroma bedre brede sig, og du kan nemmere bruge løs te.

Hvorfor købe en tekande?

Hvis du er te entusiast, giver det rigtig god mening at investere i en smuk tekande. Ligesom kaffeelskere helst vil brygge kaffe frisk, så opnår du en højere kvalitet i smagen, når du kan bruge friske teblade og lade dem give smag over længere tid.

Alternativet er selvsagt løse teblade i en enkelt kop, og det er ikke så optimalt eller hyggeligt, når der er gæster. Tebladenes indhold er også mere tørt og blottet for aromaer. Du kan selvfølgelig stadig bruge teposer i en tekande uden problemer.

Med tekanden har du bare flere muligheder. Du kan læne dig tilbage, meens teen automatisk brygger videre i det varme vand. Kanden kan stå på bordet i flere timer, så I kan gå til og fra. Sidst men ikke mindst undgår du irriterende løse te-rester i bunden af koppen.

En fin tekande skaber også stemning i hjemmet, og mange af dem er yderst dekorative.

Tekande med varmer?

Mange tekander på tilbud kommer med en enten integreret eller separat varmer. Det fungerer normalt ved, at du sætter et lille stearinlys ind i en beholder under tekanden, som sørger for at holde varmen i flere timer.

Beholderen kan for eksempel være lavet af stentøj. Hvis du køber en tekande i enten støbejern eller keramik, så holder det teen varm i længere tid. Materialerne er nemlig ekstra gode til at isolere og holde effekten fra det kogende vand inde.

Hvad end du ofte har gæster ovre eller bare ønsker at have en kande stående hele formiddagen, mens du arbejder ved computeren, er det næsten et must med en varmer.

Tekande med filter?

Det er smart at vælge en tekande med si. Så skal du nemlig ikke stå og fumle med løse tebreve – som desuden giver langt mindre smag. Filteret sidder i midten af tekanden, og her kommer du en udvalgt portion løse teblade ned.

Jo stærkere teen skal være, jo mere te kommer du i. Det samme gælder antal kopper. Husk at det anbefales, at vandet er under kogepunktet (70 – 80 grader), når teen skal brygge.

Hvis du er på udkig efter tekander i glas, så har de den egenskab, at du kan se de løse teblade. Det synes mange er ekstra hyggeligt. Hvis du ikke ønsker at købe en billig tekande med filter, kan du købe en løs si, som du putter ned i kanden.

Populære mærker

I Danmark er der et par brands, som virkelig har indtaget tekande-scenen med stor succes. Uden at gå for meget i detaljer kan vi nævne fem her:

Bodum tekande: De fleste kender nok tekander fra Bodum. Designet fås i både porcelæn, glas og poleret rustfrit stål, så der er noget for enhver smag.

Stelton tekande: Stelton termokander er ekstremt populære, og det samme er deres tekander med design af blandt andet Arne Jacobsen. De arbejder med flotte farver, som lyser op i dit køkken.

Eva Solo tekande: En anden sværvægter er Eva Solo, som arbejder med harmoniske former. Her får du tekander med smukke buede detaljer og udvendig varmebeskyttelse.

Kähler tekande: Hvis du er til smukke tekander i stentøj med en hank i gylden messing – så er Kähler det oplagte valg! Du betaler lidt ekstra for den høje kvalitet.

Georg Jensen tekande: Helt i top når det kommer til design ligger Georg Jensen. Her finder du for eksempel den bedårende Bernadotte porcelænstekande i hvid. Priserne ligger selvsagt over gennemsnittet.

Størrelsen

Størrelsen er afgørende for, hvor mange kopper te, du kan brygge. Det kan svinge mellem alt fra 2 til 8 kopper. En standard tekop kan rumme cirka 200 ml., og en lille tekande ligger derfor på mellem 400 ml og 600 ml.

En stor tekande kan omvendt rumme op til 1,5 liter. Så der er ret væsentlig forskel. Vælg dit tekande tilbud efter, hvor mange der bor i hjemmet, og hvor ofte der er gæster.

Hvis du selv arbejder meget hjemme, kan det være rart at kunne lave rigeligt, så du har til mere end én kop te.

Tekander fås i mange materialer

Du kan vælge mellem billige tekander i forskellige materialer. Nogle af de mest gængse er:

Tekande i porcelæn

Porcelæn er æstetisk lækkert at se på, og så udstråler det en gammeldags og hjemlig hygge. Farven er som regel hvid med enkelte mønstre.

Tekande i glas

Denne version er lidt mere moderne, og du kan se ind til teen. Mange caféer og restauranter serverer te i en glaskande.

Tekande i rustfrit stål

Rustfrit stål har et råt og elegant look, og så er det nemt at gøre rent. Tekander i stål findes i mange forskellige prisklasser.

Tekande i støbejern

Støbejern er et uovertruffet materiale, når det gælder om at holde teen varm. Tekander i støbejern er udbredte i blandt andet Japan og Kina, og de emmer af autencitet.

Scroll to Top