Madkasse med køleelement

Hold din frokost frisk hele dagen med en praktisk madkasse med køleelement. De er nemme at finde online – til både børn og voksne! Madkasser med en god køleevne kan både tages med i skole, på arbejde eller til vandreturen. Du kan få dem i forskellige størrelser og med flotte mønstre.

Viser alle 2 resultater

Hvorfor vælge en madkasse med køleelement?

Den helt store fordel er selvfølgelig, at maden holder sig frisk. Pålæg smager bare bedre, når det ikke er lunkent. Wok-resterne fra i går er lækrere, når de ikke er slatne. Og de friske grøntsager bliver ved at være friske dagen ud.

En madkasses kølefunktion sidder normalt i låget, som sender nedadgående kulde til madvarerne. Låget tåler opvaskemaskine, så du kan vaske det ligesom resten af madkassen.

Hvis du for eksempel giver dit barn en madkasse med køleelement, så undgås bekymringer om, hvorvidt der nu er en ledig plads i køleskabet. Køleelementet fungerer automatisk, så det kræver ingen betjening, når man er på farten.

Det eneste du skal passe på med er, at et køleelement afgiver kondens. Tjek evt. ved forhandleren eller læg en forebyggende papirserviet over maden.

Hvad koster en madkasse med køleelement?

Du kan snildt finde en rigtig god madkasse online til mellem 100 og 200 kroner.

Vælg mellem enten neutrale farver som sort og hvid eller mere sprudlende pastelfarver som lyserød eller blå. Når det er sagt, kan du selvfølgelig også få lidt dyrere “luksusudgaver” fra 500 til 1,100 kroner med forskellige egenskaber.

Det kan være, at de kommer som et sæt af forskellige størrelser og indbyggede rum til opdeling af maden. Eller at der medfølger kniv, ske og gaffel. Disse egenskaber er især relevante, hvis du skal bruge madkassen udendørs – til for eksempel telt overnatning, lange gå-ture eller som frokost under sejlturen.

Uanset hvilken forhandler, du bestiller din madkasse med køleelement fra, så tjek dine købsrettigheder. Har du fuld returret? Hvor hurtigt kan varen leveres til dit hjem. Hvis den er udsolgt, er der så mulighed for forudbestilling?

Perfekt til både børn og voksne

Både børn og voksne kan få gavn af en madkasse med køleelement i dagligdagen.

Maden holder sig god og fri for bakterier, så du kan spise den præcis, når det passer ind. Det kan være efter en træningssession sidst på dagen. Eller under udflugten, når du når det perfekte frokost spot.

Hvis du køber madkasser til børnene, så find gerne nogle med sjove mønstre på. Dem er der masser af på nettet.

Vær opmærksom på, at du også kan vælge en termo madkasse. Den fungerer lidt anderledes. Modsat et køleelement er den designet med en bestemt isolering, som gør, at maden holder sin temperatur over længere tid.

Dvs. at hvis du kommer rygende varm mad ned i madkassen, så holder det sig lunt. Og omvendt – kommer du kolde ingredienser ned, så holder de effektivt på kulden. En termo madkasse kan for eksempel være lavet i rustfrit stål.

Hvor længe kan maden holdes kold?

Normalt kan du regne med 7 timer. Det eneste du skal forberede er at komme låget i en fryser over nat (10 timer) inden brug. Her køles det så tilstrækkeligt ned til, at det kan holde maden kold og frisk hele dagen.

Husk at det først er efter de 7 timer, at maden begynder at varme op. Dvs. at den bliver ikke dårlig med det samme men kan holde flere timer efter, at køleeffekten er stoppet.

Populære madkasser med køleelementer

Du vil støde på særligt ét populært mærke, når du søger efter en madkasse online.

Frozzypack madkasser

Frozzypack laver madkasser med køleelement i høj kvalitet til faste laver priser. De holder længe og koster normalt kun et par hundrede kroner. Designet er ekstra robust, og du kan vælge mellem flere elegante farver (grøn, blå og lyserød).

Du kan både putte madkassen til opvask i maskinen samt varme maden op i mikroovn (dog ikke låget). Størrelserne varierer – få eksempelvis 0,9 liter eller 1,2 liter. Materialerne er fødevaregodkendt og fri for skadelige stoffer som BPA.

Scroll to Top