Japanske knive tilbud

Japanske knive er kendt over hele verden, fordi de er ekstraordinært skarpe. De bruges af professionelle kokke og er generelt ikke billige, men derfor kan du sagtens finde gode japanske knive på tilbud.
Her på Tilbudskongen giver vi dig et overblik over de bedste japanske køkkenknive på tilbud.

Viser alle 40 resultater

Hvorfor købe japanske knive?

Hvis du har en skarp kniv, der holder en god skæreevne over tid, så bliver madlavningen lettere. Du kan snitte grøntsager i helt tynde skiver, hakke nødder, skære kød ud med mere. I processen sparer du både tid og kræfter sammenlignet med, hvis du brugte en “almindelig” og halvsløv køkkenkniv.

Japanske knive har et helt sublimt snit. Forklaringen er (blandt andet), at de har et højere kulstofindhold end europæiske knive, og derfor holder de formen. En traditionel japansk kokkekniv er lavet i dyrt stål i flere lag, som er skærpet til perfektion.

I dag kan det variere, hvilken type stål der er brugt. Det kan for eksempel være:

  • Damaskus stål
  • Keramisk strygestål
  • Rustfrit stål.

Sidst men ikke mindst er japanske knive også mere modstandsdygtige over for rust. Alle knive har et solidt ergonomisk greb, og håndtaget kan være lavet i enten træ, metal eller plast.

Hvad koster japanske knive?

Du skal være indstillet på at betale lidt ekstra for de bedste japanske knive. Til gengæld kan de holde hele livet. De kræver minimal vedligeholdelse og du skal bruge mindre tid på forberedelse af mad i køkkenet. Hver dag.

Global knivene er i den billigere ende. Her kan du få en enkelt for omkring 600 kroner og et sæt for mellem 1,500 og 2,500 kroner. Ellers skal du forvente at give mellem 1,000 og 2,000 kroner for en enkelt kniv.

Her på Tilbudskongen hjælpe vi selvfølgelig ved at vise mange japanske knive til fornuftige priser. Så kan du selv vælge, hvilken prisklasse der passer bedst til dit budget.

Som nævnt vælger mange professionelle kokke en japansk kniv, fordi det er en både langtidsholdbar og sublim investering.

Typer af japanske knive

Det kan være en god idé at bestille et helt sæt, så du har keramiske knive til ethvert formål. Japanske knive fås i forskellige størrelser, og bladet kan være udformet på flere måder. For at være dækket hele vejen rundt kan du gå efter 3 typer:

  • Den klassiske japanske kokkekniv: Køb en stor og kraftig japansk kokkekniv med for eksempel 5 lag. Bladet skal være bredt, så du kan hakke store grøntsager og kød.
  • En mindre grøntsagskniv: Bestil også gerne en lidt mindre kniv med et buet blad, så du kan skære grøntsager og frugt i vuggende bevægelser på skærebrættet.
  • En mindre skrællekniv: Det er også altid godt med en lille japansk grøntsagskniv, som du kan hive frem, når der skal skæres citronbåde, agurker, nødder eller mindre ingredienser.

Derudover kan du selvfølgelig også investere i en god brødkniv i rustfrit stål.

Populære mærker af japanske køkkenknive

Når du scanner markedet efter de bedste japanske knive, falder du hurtigt over fire forskellige. Vi gennemgår dem kort her.

Global knive

Global har virkelig taget Danmark med storm. Du kan få et komplet 5-sæts knivsæt med japanske knive fra Global – inklusiv en brødkniv, en kokkekniv, en grøntsagskniv, en universalkniv og en skrællekniv.

Hver japansk kniv kan selvfølgelig også købes individuelt. De er alle lavet i super stærkt stål og har et design uden samlinger. Dvs. at bakterier ikke kan sætte sig fast.

Kai Shun kniv

Nogle mener, at den bedste japanske kniv er af Kai Shun mærket. Hvis du leder efter en eksklusiv og flot japansk kniv, så tjek for eksempel Premier modellen her.

Knivens håndtag er af rustik amerikansk valnød, mens stålet har en banket overflade. Kai Shun er en karakteristisk kniv med masser af charme. Og så kan den bruges af både højre- og venstrehåndede.

Satake knive

En anden mulighed er Satake japanske knive. De er håndlavede i højeste kvalitet og kommer med blade i forskellige former. Alligevel ligger prisen et sted, som de fleste kan være med på, hvis man ser det som en langtidsinvestering.

I Japan anvendes Satake knive mest af kokke, fordi de er så skarpe.

Mac knive

Mac laver japanske knive under deres “Pro Serie”. De fremstilles i Japan – i byen Sakai. Bladet er lavet med ekstrem skarphed og i den bedste stålkvalitet.

Hvis du skal købe din første kniv fra Mac, kan du gå efter den berømte Santoku kniv. Her har producenterne sandblæst bladet, så det slipper nemmere under brug.

Slibning af japanske knive

Selvom japanske knive holder skarphed længe, så skal de slibes af og til. Du kan enten få det gjort hos en professionel eller købe din egen sandsliber fra for eksempel Global, når du bestiller alle knive hjem.

Sidstnævnte har den fordel, at du kan slibe løbende og ikke skal betale for arbejdet. Knivbladet skal trækkes frem og tilbage mellem 5 og 10 gange over en specialdesignet sten, når du sliber. Det giver bladet en skarp kant.

Husk at vaske din japanske kniv i hånden bagefter. Du skal slibe japanske kokkeknive i en vinkel på 10 grader. Det tager kun ganske få minutter at få et godt resultat.

Spar penge ved at købe et japansk knivsæt

Når du alligevel er i gang med at browse efter de bedste japanske knive, hvorfor så ikke købe et sæt? På den måde får du en kniv til alle slags madlavningsopgaver – hvad end du skal hakke, snitte eller skære.

Et japansk knivsæt kan bestå af alt fra 2 til 5 enheder. Du kan have dem hængende på en væghængt magnet eller stikke dem ned i en knivblok. Begge muligheder er bedre end at have dem liggende løst i skuffen, da det slider skaft og blad.

Bestiller du japanske køkkenknive online kommer der altid fragtomkostninger på. Derfor giver det mening at købe alt det, du har brug for, på én gang. Så skal du heller ikke “bekymre” dig om at finde nye knive senere. Husk at japanske kokkeknive bør kunne holde en hel generation – hvis ikke flere.

Du skal derfor se dem som en langtidsinvestering.

Scroll to Top