Opvaskemaskine tilbud

Der findes så mange forskellige opvaskemaskiner på markedet i dag. En billig opvaskemaskine vil med sikkerhed gøre din hverdag nemmere og frigive værdifuld tid. Vi guider dig til de bedste opvaskemaskine tilbud og giver et overblik over, hvilke parametre du kan vurdere efter.

Viser alle 20 resultater

Få mere overskud i hverdagen med en billig opvaskemaskine

De fleste kender til det sure arbejde med at stå og vaske tallerkener, kopper og bestik efter hvert måltid. Snavset hober sig op, og det kan tage lang tid at skrubbe og tørre af. Efter endt måltid vil man hellere slå mave end at bruge tid på rengøring. Slip for det trælse arbejde med en spritny opvaskemaskine på tilbud!

De fleste tror måske, at en opvaskemaskine er en dyr investering. Men faktisk kan du få mange opvaskemaskiner i høj kvalitet til nedsatte priser, hvis du timer dit køb rigtigt. Det hjælper vi dig med her på siden. Samtidig giver vi dig også en guide til, hvordan du kan vælge den perfekte opvaskemaskine til dit behov.

Du vil opdage, at din livskvalitet stiger en smule, når du får din nye opvaskemaskine hjem. Nu kan du få mere tid til sjove ting, herunder at hænge ud med familien. Der findes et stort udvalg af opvaskemaskiner på det danske marked i dag. Nogle er helt simple, mens andre har mange egenskaber og funktioner og spiller sammen med din øvrige køkkenindretning.

Integreret versus fritstående opvaskemaskine

Når du skal have en stor opvaskemaskine på tilbud med plads til hele familiens beskidte tagtøj, så er der særligt to typer at vælge imellem:

 • Fritstående opvaskemaskine
 • Integreret opvaskemaskine.

Førstnævnte er kendetegnet ved, at den står for sig selv og er beklædt på alle sider. Du kan i princippet stille den lige præcis, hvor det passer i køkkenet. Du skal ikke installere den under køkkenbordet. Omvendt er en integrerbar opvaskemaskine helt klart det mest gængse valg.

Den installeres under bordoverfladen og “skjules” ofte med en diskret låge, som kan åbnes og lukkes. Lågen kan vælges i samme design som det øvrige køkkenbord. Denne valgmulighed kræver selvfølgelig, at du har plads i dit køkken på et sted, hvor opvaskemaskinen ikke sidder i vejen for rør eller ledninger.

Som mellemløsning har vi den halvintegrerede model. Her er displayet placeret på maskines top, så du indstiller den oppefra.

Kapacitet og støjniveau

Din kommende opvaskemaskine kan komme i forskellige størrelser. Og former for den sags skyld. Standardbredden lyder på 60 cm, men du kan faktisk få en ekstra smal opvaskemaskine med en bredde på blot 45 cm. Den er god til dig med et lille køkken.

Når du skal vælge kapacitet, så er en god hovedregel at sikre plads til opvask af minimum “tre gange måltider per person” også kaldet antal kuverter. Dvs., at hvis I er en familie på fire, skal der være plads til 3 gange 4 = 12 tallerkener, bestik, glas osv. Husk at tjekke målene grundigt, så du sikrer dig, at der er plads til at installere maskinen sammen med de nuværende køkkenelementer.

Husk også, at hver vask bruger samme mængde vand. Derfor er det ikke energibesparende at have en stor opvaskemaskine, der kører halvtomt hver gang.

Opvaskemaskiner vil uundgåeligt larme, når de kører. Har du et køkken alrum eller en mindre lejlighed med for eksempel køkken og stue i ét, er det værd at gå efter en model, der ikke har for højt støjniveau. Lydstyrken måles i decibel, hvoraf en normal maskine kører på cirka 40 til 50 decibel. Sats gerne på en under 40, hvis du er meget lydfølsom eller bor småt.

Avancerede vaskeprogrammer til opvaskemaskiner

Du kan få et hav af forskellige funktioner til dine opvaskemaskiner i dag. Du installerer dem normalt manuelt. Nyere udgaver er dog udstyrede med smarte sensorer, som selv tilpasser mængden af vand og skylning til det bestik, du har sat ind. Sensorerne hjælper dig med at spare vand – faktisk op til hele 5 liter per vask!

Opvaskemaskiner i dag har typisk en eller flere af følgende programmer:

 • Hurtigvask
 • Skåneprogram
 • Økoprogram
 • Timer-program

På den måde minder det meget om almindelige vaskemaskiner. Du kan desuden få aquastop, som automatisk sikrer stop af vandtilførsel, hvis der er en lækage. Maskinen kan have forskellige tørreevner, hvoraf mærket A er den ypperste.

Du kan også altid vurdere på, om maskinen er nem at betjene med sæbepåfyldning og start/stop.

Energimærkning og vandforbrug

Som alle andre køkkenmaskiner og hårde hvidevarer bruger din opvaskemaskine el. Og du vil formentlig gerne holde et så lavt forbrug som muligt og undgå at spilde for meget vand. EU’s højeste energimærkning hedder nu A, så den energiklasse kan du gå efter. B er selvsagt den næstbedste.

Alternativt kan du vælge en billig opvaskemaskine med flere programmer med enten kort løbetid eller lavt vandforbrug. Jo lavere temperaturer der vaskes på, jo mindre el bruges der. Faktisk kan 5 til 10 grader spare dig for op til en femtedel af elforbruget.

Køber du en helt ny opvaskemaskine med A i energimærkning, så bør den kunne vaske en 14 kuverter uden at bruge mere end omkring 10 liter vand. Et langt mindre alternativ er en bordopvaskemaskine. Den har begrænset plads, men til gengæld er den lille og net og bruger mindre vand og energi.

Bordopvaskemaskinen har kun plads til 6 kuverter. Den er god til dig, som delvist vasker op i hånden eller bor i en lille lejlighed.

Når du skal installere din billige opvaskemaskine

Som nævnt er der flere forskellige typer af individuelle opvaskemaskiner. Du kan dog også få den som del af en samlet pakkeløsning til køkkenet. For eksempel kan du bestille hele køle fryseskabe opvaskemaskiner i én. I det tilfælde vil du typisk få hjælp til montering af hele sættet. Køber du immervæk en billig opvaskemaskine separat som tilbehør hvidevarer, så skal du selv sætte den op derhjemme.

Når du skal i gang med den proces, så vid på forhånd at:

 • Opvaskemaskinen skal have sin egen sikringsgruppe og installeres på 230 volt med 10 amperes sikring. Den tilsluttes enten varmt eller koldt vand via kobberrør eller en bestemt form for plasttrykslange.
 • Det påkrævede vandtryk fremgår af brugervejledningen.
 • Husk at sørge for god ventilation og placér aldrig opvaskeren, så den kan ose på sart materiale som træ ovenover.
 • Afløbet tilsluttes som regel under køkkenvasken. Tjek altid, at dette er en mulighed, før du bestiller en opvaskemaskine på tilbud hjem. Det ledes fra vandhanen og vasken og ned til en vandlås.
 • Alle filtre skal tilses en gang imellem, og du skal holde øje med kalk- og saltophobning.

Du kan altid købe dig til både at få fjernet den gamle opvaskemaskine og få monteret den nye. Det samme gælder med frys, komfur og andre køkkeninstallationer.

Opvaskemaskine tilbud – Investering 10 år frem

De fleste opvaskemaskiner holder i 10 år eller mere. Du skal se det som en langtidsinvestering. Mange købere vil hellere smide et par hundrede kroner ekstra for drømmemodellen og ikke gå på kompromis med brugbare egenskaber. Det kunne være detaljer som justérbare hylder, der kan flyttes og ned, så du kan skabe plads efter behov. Rart hvis du for eksempel skal vaske en masse bestik eller store fade. Det kunne også være enten en ekstra bestikskuffe eller kurv.

Vi screener markedet inden for alle kategorier af opvaskemaskiner – hvad end det er til privat eller professionelt brug. Bordopvaskemaskiner er klart de billigste, men ellers stiger prisen støt, jo højere du kommer op i energiklasse, vaskeprogrammer og pladskapacitet, og jo lavere du kommer ned i støjniveau.

Du skal regne med at betale i hvert fald omkring 2500 til 5000 kroner for opvaskemaskinen på tilbud. Når det er sagt, så kan du spare mange hundrede kroner på den rigtige dag. Førende mærker som for eksempel Bosch, Electrolux, Miele og Siemens sættes nemlig ned med jævne mellemrum.

Online kan du få både sikker betaling, gode købsvilkår og garantier.

Gør madlavningen lettere

Opvaskemaskinen vil ikke kun gavne i forhold til rengøring. Er du madentusiast, så vil du opleve, at det giver energi til at lave mere mad og eksperimentere i køkkenet. Forestil dig, at du skal vaske op til 3 fade, 10 knive og gafler, 3 glas og et par målebægere og skåle mindre per gang, du kokkerer. Det løber op i meget tid og mange kræfter.

Kræfter som kan bruges til at lave lækre retter til dig selv og familien. Du kan stille det beskidte stel til side ned i din billige opvaskemaskine undervejs, så der er helt rent bord, før I skal spise. Det giver en følelse af forøget overskud. I slipper også for den trælse diskussion om, hvem der skal tage opvasken.

Vent altid med at sætte maskinen i gang, til den er helt fyldt op. På den måde sparer du både på miljøet og på pengepungen.

SE OGSÅ:

Scroll to Top