Plæneklipper
Investér i en billig plæneklipper og få en smuk have på rekordtid. Vi viser de billigste tilbud på markedet fra dag til dag. Samtidig giver vi et overblik over forskellige typer – som benzindrevne plæneklippere versus batteridrevne plæneklippere.
Glæd dig til at få ekstra hjælp i haven til at slå græsset!
Stort udvalg af billige plæneklippere
En plæneklipper – eller græsslåmaskine som den også kaldes – kan godt være lidt teknisk at gå til. Der findes både forskellige metoder til at klippe græsset, størrelser og energikilder. Vi gennemgår dem alle nedenfor, så det bliver lidt lettere for dig at navigere i. Til en start kommer et godt råd:
- Hvad størrelse din plæneklipper skal have (herunder kraftig motor og klippebredde) afhænger af din have. En lille selvkørende plæneklipper kan være god til den mindre græsplæne, hvor der ikke er mange blomsterbede, dekorationer eller træer. En decideret havetraktor er god til store græsplæner, hvor du skal være effektiv og samtidig kunne navigere hurtigt.
Prisen på maskinen afhænger også heraf. Det er klart, at en lille eldrevet plæneklipper til at slå græsplænen på 300 m2 er billigere end havetraktoren, der skal køre rundt på over 1000 m2. En helt normal plæneklipper kan koste omkring 5.000 kroner. Du kan dog sagtens få modeller til et par tusinde kroner.
De fleste robotplæneklippere ligger lidt lavere i pris (2.000 til 3.000 kroner), mens en havemaskine løber op i 15.000 til 20.000 kroner.
De fire typer af plæneklippere
Lad os starte med et hurtigt overblik over de tre energikilder at vælge imellem samt den selvkørende plæneklipper. Du kan vælge enten:
- En benzin plæneklipper.
- Batteridrevne plæneklippere.
- El plæneklipper.
Skal du arbejde med større græsarealer, så vil en benzindrevet motor være et oplagt valg. Det er nemlig energikilden til flere højkvalitetsmaskiner med effektive klippeevner og mange kræfter. Batteri fungerer i princippet lige så godt – det skal bare lades op med jævne mellemrum. Til gengæld er batteridrevne plæneklippere mere støjsvage og vibrerer mindre.
Du slipper også for at skulle fylde benzin på løbende. Den sidste mulighed er en el plæneklipper, som kræver strøm tilsluttet for at virke. Rækkevidden begrænses helt naturligt af ledningen, så elektriske plæneklippere er bedst til at holde en lille have. En selvkørende plæneklipper fungerer via robot, som du kan tidsindstille til at slå græs, uden at du behøver at være fysisk til stede.
Maskinen skal ikke skubbes rundt, hvilket kan spare dig for en del kræfter. Til gengæld er der nogle områder – som for eksempel kanten af din græsplæne – som robotplæneklipperen ikke kan klare. Skal græsset klippes over 6 centimeter, har du nok brug for en større model.
Hurtig guide til klippebredde og metode
Det var lidt om de forskellige energiformer og den moderne selvkørende version. Nu skal det handle om det afklippede græs. Nærmere bestemt klippebredde og klippemetode som svinger fra maskine til maskine.
Klippebredden skal selvfølgelig øges i takt med græsarealet. Du skal gå flere gange frem og tilbage, hvis du har en mindre klippebredde – måske hele 10 eller 20 gange mere. Ulempen ved en stor klippebredde er, at maskinen vejer mere og er mindre net at manøvrere rundt med.
Når vi dykker ned i selve måden, bladene fungerer på (klippemetoden), bliver det lidt mere nørdet. Du kan få en velplejet plæne via tre forskellige metoder:
- Opsamling
- Multiclip (bioclip)
Opsamling efterlader græsset helt frisk og uden afklippede strå. Til gengæld skal maskinen tømmes med jævne mellemrum. Multiclip kaldes af nogle mere bæredygtig og god for den naturlige biodiversitet i haven, fordi det afklippede græs får lov at gøde jorden bagefter.
Du kan slå græs hurtigere på denne måde, men til gengæld skal du gøre det oftere og acceptere, at der er løse strå. En maskine med sideudkast vil ikke klippe græs men blot kaste det ud til siderne. Super effektivt men det giver et lidt mindre “ordnet” resultat end de andre to metoder.
Tilbud på plæneklippere fra kendte mærker
Tilbudskongen søger efter de gode plæneklipper tilbud fra store som små forhandlere. Både inden for kategorien traditionelle plæneklippere og billig robotplæneklipper eller havetraktor på tilbud. Du kan selv filtrere efter både pris og behov.
Udbuddet er som sagt stort. Noget af det du immervæk ofte støder på er blandt andet Bosch Akku plæneklipper, Stiga eller Protech. Inden for havetraktorer er Texas en stærk spiller, fordi de producerer maskiner med ekstra kraftige motorer.
Inden for robotstøvsugere markerer blandt andet LandXcape og Gardena sig, men der er naturligvis mange stærke kandidater. Et godt tip er at gå efter billige plæneklippere, som er sat ned fra den vejledende pris. Og følge dine præferencer til maskinens størrelse, type, klippemetode og bredde.
Priserne kan som nævnt svinge mellem alt fra 3.000 kroner til 20.000 kroner. En normal plæneklipper holder i mange år, selvom den selvfølgelig skal vedligeholdes løbende. Det gør du ved at tømme benzin (ved en benzindrevet plæneklipper) og gøre skjold og motor ren hvert halve år. Skift luftfilter og motorolie når det trænger.
Din nye græsslåmaskine: En god investering
Det giver stor livsglæde at have en ryddet og ordentlig græsplæne. Kort græs skaber overblik og gør det nemmere at indrette dit udendørsområde med alt fra møbler over trampoliner til blomster, buske og urtehaver.
For mange er det næsten ren meditation at slå græsset udendørs, når der lige er et pusterum. Husk at det er smartest at slå græs, når det er helt tørt. Undgår derfor de dugfyldte morgentimer og skumringstid. I sommerperioden kan du slå græs så ofte som én gang om ugen, hvis du vil holde græsplænen helt ren.
Mindre kan selvfølgelig også sagtens gøre det. Plæneklippere stilles i et skur eller under et halvtag, når de ikke er i brug. Det er særligt vigtigt i vintersæsonen, hvor vind og vejr vil slide unødvendigt på maskinen.
En billig plæneklipper på tilbud er det oplagte valg til dig, som går op i haven og ønsker at skabe et dejligt og rekreativt miljø udendørs.