Skateboard tilbud

Skateboardet stammer oprindeligt fra USA's surferkultur. Det gjorde sit indtog i Danmark i 1990'erne. I dag er det en populær hobby og ikke mindst motorisk færdighed, og du kan skate rigtig mange steder udendørs sammen med andre. Vi har samlet de bedste tilbud på et klassisk skateboard her.

Hvad er et skateboard?

Helt kort, så består konstruktionen af et langt og stabilt bræt på fire mindre hjul. Du stiller dig på dit skateboard, finder balancen og bruger så den ene fod til at sætte i fart med. Skateboards kan anvendes til at øve tricks på. Det kan være stående drejninger på stedet eller hop med afsæt, hvor skateboardet spinnes rundt om sig selv i luften.

Et skateboard kan bruges både som transportmiddel fra A til B eller en hobby for motorikken. I Danmark findes der mange fællesskaber omkring sporten, og flere byer har installeret såkaldte skateparks med ramper. Når du køber dit nye skateboard på tilbud hjem, skal du samle det. Heldigvis er processen nem.

På det nye skateboard deck fastspændes såkaldte trucks. De holder de hårde hjul fast til brættet, men sikrer samtidig at du kan dreje og vippe. Bredden på disse trucks skal selvfølgelig tilpasses brættet - men bare rolig! Når du køber et billigt skateboard online, så er decks og hjul afstemt.

Sådan vælger du et godt skateboard

Hvis ikke man har prøvet at skate før, kan man hurtigt føle sig på bar bund, når det kommer til at vurdere kvaliteten. Derfor har vi samlet de mest basale parametre, som du kan vurdere på. Boardet er det træstykke, som du placerer dine fødder på. Det laves i forskellige træsorter - harpiks, bambus og Canadisk ahorn som er koldt limet. Boards består typisk af hele 7 lag træ.

Normalt board versus longboards: De fleste nybegyndere eller letøvede skatere foretrækker en standardbredde på mellem 7,5 og 8,5 centimeter. Længden ligger gennemsnitligt på omkring 30 centimeter. Er du glad for ramper, kan du gå efter ekstra centimeter i bredden, mens et langt og smalt board er bedst til streetskating, hvor du skal hurtigt fremad.

Design på næse og hale: Selvom begge ender ligner hinanden, er der alligevel forskel på for og bag. Skateboards designes med spændende mønstre og farver, der ofte giver et prej om, hvilken ende du skal placere din forreste fod på.

Stærkeste træsort og lag: Ligesom surfboards fremstilles skateboards i forskellige materialer, hvoraf nogle er i højere kvalitet end andre. Ahorntræ er det mest eksklusive og stabile, fordi det nærmest ikke kan knække.

Skateboarding for store og små

Du kan både få bræt til de helt små størrelser og til fuldvoksne entusiaster. Hvis dit barn er under 5 år, skal de have et microboard. Er dit barn mellem 6 og 8, skal du ud i et mini board. Begge variationer er ekstra sikre og stabile. Snakker vi 9 til 12 år, så hedder den ideelle størrelse et "medium board".

Hele din familie kan få glæde af at skate. Det giver et smil på læben, og selvom det er en sport, føles det ikke hårdt. Lidt ligesom med surfere, bliver det hurtigt del af ens livsstil og måske endda identitet. Her på siden har vi de billigste skateboards samlede. Et skateboard kan normalt koste alt fra 300 til flere tusinde kroner.

Men der er ingen grund til at betale fuld pris, når nettet vrimler med gode skateboard tilbud! Hvorfor betale 499,00, hvis du kan slippe med 299,00 kr.? Som du kan se, er der et bredt udvalg. Du er også velkommen til at lade dig inspirere her på siden, hvor vi også har for eksempel de bedste el løbehjul på tilbud.