Skærebræt med saftrille

Uanset hvad du bruger dit skærebræt til, er det en fornuftig idé at købe et skærebræt med saftrille. Det sikrer nemlig, at kødsaft såvel som væde fra grøntsager og frugter bliver opsamlet i stedet for at svine køkkenet til.

Heldigvis har mange skærebrætter en indbygget saftrille. Find de bedste tilbud her.

Derfor skal du vælge et skærebræt med saftrille

I den daglige madlavning afgiver de fleste ingredienser en del væske. Det gælder næsten uanset, hvilken opskrift der laves. Kød kan afgive saft både før og efter stegning, mens grøntsager og urter typisk stadig er våde, når de er blevet renset.

Derfor bør du anskaffe dig et solidt skærebræt med dyb saftrille. Rillen forhindrer nemlig al væske i at forlade brættet og løbe ud på bord, gulv eller andre madvarer. Når du skal tømme brættet, vipper du det bare ned over vasken. Nemt og enkelt.

Et skærebræt med saftrille letter rengøringen i ethvert køkken. Det er nemt at gøre rent efter brug - enten i hånden eller opvaskemaskinen. Prisen er mere eller mindre det samme - og skærebrætter ligger i forvejen i den billige ende, når vi snakker udstyr til køkkenet.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Du kan få forskellige skærebrætter.

  • Træ skærebræt med saftrille har noget rustikt over sig. Udover et flot skærebræt får du et praktisk materiale. Træ er nemlig hårdt nok til, at du undgår dybe ridser i brættet. Samtidig beskytter det kniven bedst muligt, da det er skånsomt at skære i. Til gengæld kan træ hurtigt få pletter fra for eksempel rødbeder.
  • Plastisk skærebræt med saftrille kan gå i opvaskemaskinen, hvilket letter rengøringsarbejdet. Du kan få det i flere farver og derefter "øremærke" dem til forskellige madvarer. For eksempel er det godt at holde kød og grøntsager adskilt. Plastik er ofte lidt billigere end træ.

I den ideelle verden bør du have både et godt skærebræt i træ og et i plastik. Her på siden finder du de bedste skærebræt med saftrille tilbud inden for begge kategorier.

Vælg den rette størrelse skærebræt

Et godt skærebræt large kan for eksempel måle 45 x 30 centimeter. Her vil du have plads til at skære alt fra brød over kød til forskellige grøntsager. Men det kan være godt at have flere forskellige størrelser - især hvis du er glad for at lave mad.

Du kan også få skærebrætter i mindre "tapas" størrelser, så du kan servere maden direkte på en æstetisk måde. Et lille skærebræt er altid godt, hvis du bare skal skære en citron til teen eller nogle æblebåde ud. Så gider man nemlig ikke vaske særligt op bagefter.

Hvis du går meget op i hygiejne, så overvej at anskaffe dig et skærebræt large kun til kød.

Rengøring og vedligeholdelse af træskærebrættet

Der er stor forskel på, om du har et træ eller plastik skærebræt. Plastik kan gå direkte i opvaskemaskinen, mens træ har det bedst med håndvask. Her kan du bruge skånsom sæbe for at beskytte træet. Ellers er et par gode råd:

  • Giv gerne dit træ skærebræt med saftrille en omgang olie, inden du tager det i brug.
  • Du kan altid desintificere det med eddike med jævne mellemrum.
  • Husk ikke at lægge det i blød i varmt vand.
  • Groft salt kan bruges til at fjerne pletter fra træt.

Omvendt har plastik godt af at blive skoldet med kogende vand, hvis du vil have alle bakterierne væk. Du kan også bruge citron, såfremt brættet kommer til at lugte over tid.

Hvad koster et skærebræt med saftrille?

Her hos Tilbudskongen.dk kan du nemt finde det bedste skærebræt med saftrille tilbud. Uanset om du leder efter et skærebræt i træ eller plast til køkkenet.

Priserne kan i teorien svinge mellem alt fra 150 kroner for de helt billige i hvid plast til 750 kroner for de flotte designer skærebrætter. De fleste lander på et sted omkring 200 - 300 kroner for et godt skærebræt med saftrille, der holder i mange år.

Overvej at købe et par japanske knive  eller et komplet knivsæt på tilbud med, når du er i gang med at optimere dit køkkeninventar.