PS5 tilbud – Her kan den forudbestilles

Playstation 5PlayStation 5 har været længe undervejs.

Mange PS-fans har ventet på den opgraderede konsol i flere år.

Nu har Sony endelig offentliggjort, at den lanceres i 2020 – sandsynligvis i fjerde kvartal.

Til den tid kan du finde et udpluk af de bedste PlayStation 5 tilbud herunder, hvorfor du kan købe en billig PlayStation 5.

GOD FORHANDLER

GOD FORHANDLER

Byder på opgraderinger på stort set alle punkter

Hvorimod PS4 Pro blot var en mindre opgradering af den forhenværende PS4-model, er PS5 en helt ny model. Den er blevet opgraderet på stort set alle punkter, hvorfor der er betydelige forskelle mellem PlayStation 5 og PlayStation 4. Derfor bliver det selvfølgelig også værd at opgradere, til trods for, at du allerede har en PS4.

Forbedret hastighed med Solid State Disk

I den nye PlayStation udskiftes den mekaniske og langsomme HDD med en SSD. Det medfører en betydelig forskel i konsollens hastighed. Mest mærkbart vil det være i forbindelse med indlæsning af spil, da spil, der tidligere krævede 15 sekunders indlæsning, kan indlæses på omtrent ét sekund.

Endvidere vil det også resultere i en forbedret spiloplevelse, da den vil fremstå mere flydende. Ventetiden mellem baner og niveauer bliver naturligvis også nedbragt.

Første spillekonsol med Ray Tracing

I et interview med Wired, afslørede Mark Cherny, der er ledende konstruktør bag den nye Sony PlayStation 5, at konsollen ville have understøttelse for Ray Tracing (strålesporing). Det er en teknologi, der gør billeder og lyd endnu mere realistiske. Normalt anvendes denne teknologi til digitale effekter i film.

Øget realisme med ny DualSchock-controller

Ét af de aspekter, der gør ventetiden værd, er den nye DualShock-controller. Ifølge Jim Ryan, der er præsident hos Sony Interactive Entertainment, udstyres den med haptisk feedback, hvilket vil medvirke til en realistisk og detaljeret spiloplevelse. Den rullende oplevelse, der er kendt fra PS4, vil derfor være mere nuanceret.

Den nye PS5 controller er i stand til at differentiere vibrationer. Det er ensbetydende med, at vibrationen vil opleves anderledes, når du kører ind i et træ med 200 km/t i Rally Dirt, end når du tackles i FIFA. Hvis du begiver dig gennem dybt mudder i Red Dead Redemption, vil det ligeledes føles anderledes.

Endvidere er der tilføjet adaptive trigger til L2- og R2-knapperne. Det er en fantastisk tilføjelse, da udviklerne derved kan skræddersy modstanden i knapperne. Derfor får du en mere realistisk oplevelse, uanset om du træder speederen i bund i F1 2019, eller du spænder buen i The Hunter.

Spil kan installeres delvist

Sony har desuden intentioner om at ændre på normen for, hvordan spil hentes og installeret. Med en PS5 er du ikke nødt til at hente hele spillet, før det kan spilles. Eksempelvis kan du nøjes med at downloade enten Multiplayer- eller Singleplayer-delen først, såfremt det ønskes.

Det er en fremragende løsning, da mange større spil optager +50 GB (nogle endda +100 GB) på harddisken. Ved at kunne downloade spil delvist, sparer du derfor plads på din harddisk. Samtidig sparer du også tid, da det er mange GB, du slipper for at downloade, før du kan spille.

Hvad kommer PlayStation 5 til at koste?

Der er endnu ikke blevet offentliggjort en officiel pris på PlayStation 5. I oktober 2019 åbnede den slovakiske butikskæde Progamingshop dog for forudbestillinger med en pris pålydende €499. Skulle dette være rigtigt, er prisen €100 højere end PlayStation 4, da denne blev lanceret i 2013.

Det er dog ikke ensbetydende med, at dette bliver prisen, når PlayStation 5 udkommer. Som tidligere angivet, er et forventet PS5 release i løbet af fjerde kvartal. Sandsynligvis offentliggøres der ikke en officiel PS5 pris forud for den officielle lancering af selve konsollen.

Ønsker du at købe en billig PS5, er det sandsynligvis bedst at vente til stormen har lagt sig. Ved lanceringen er der minimal sandsynlighed for deciderede PS5 tilbud. Er det af høj prioritet for dig, at konsollen købes til nedsat pris, er der næppe andet at gøre, end at give det tid.

PS5 Hardware Reveal Trailer

Credits: Youtube video af Playstation

Kan jeg spille PS4-spil på en PS5?

Du behøver ikke at smide dine PS4-spil, blot fordi du investerer i en Sony PlayStation 5. Den nye konsol kan – uden problemer – afvikle ethvert PlayStation-spil. Det har været én af de store bekymringer hos mange, forud for, at PS5 udkommer. Skulle du have erstattet alle dine spil, ville det nemlig være blevet dyrt.

PS5 Specs – Hvad har den under sin skal?

Vi ved endnu ikke ret meget om hardwaren i den nye konsol. Der er blevet offentliggjort enkelte detaljer, der inkluderer følgende:

  • Specialdesignet 8-core AMD-chipsæt, der er baseret på 3. generation Ryzen-arkitektur og med Navi GPU
  • SSD-hukommelse
  • Bagudkompatibel med alle PS4-spil og PSVR-hardware
  • 8K TV-understøttelse
  • 3D-lyd

Derfor er det tydeligt, at der er sket markante opgraderinger på hardwarefronten. Det bevidner om, at både spillere og udviklere kan se frem til en helt ny konsol. Med denne PlayStation kommer vi sandsynligvis til at træde ind i en helt ny æra inden for konsolspil.

Du kan læse meget mere om den nye PS5 på Global Techradar - Her kan du læse om nyheder, specs og meget mere.