Husholdning tilbud

Her på Tilbudskongen.dk finder vi hele tiden de billigste husholdningsmaskiner til dit køkken og bryggers. Så du kan skabe overblik, finde lige netop det du har brug for og holde prisen nede. Følg med, tjek op, og spar penge. Der vil løbende komme nye kategorier til.

Husholdning – den store post på budgettet

Husholdningsmaskiner kan være en af de større poster, når du flytter hjemmefra, eller hvis de går i stykker. I hvert fald når vi taler hårde hvidevarer og større køkkenmaskiner. Derfor er det en god idé at holde øje med Tilbudskongen.dk, så du kan få dine ting så billigt som muligt og få råd til mere.

Der er selvfølgelig forskel på, om du bare skal have et enkelt produkt – hvis dit køkken og bryggers allerede er veletableret og velfungerende, men brødristeren er stået af – eller om du skal til at etablere et nyt hjem og derfor skal have mange ting.

Herunder finder du en vejledning til køb af en masse husholdningsmaskiner og hvidevarer, som du kan have glæde af i ethvert hjem, men hvor nogle af dem måske ikke er lige så nødvendige som andre, men som alligevel vil gøre hverdagen nemmere, bedre eller sjovere for dig.

Hårde hvidevarer

Ligesom der er nogle møbler, som er essentielle, når du indretter dit hjem – seng, sofa, spisebord osv. – så er der også ting i køkken og bryggers og evt. også badeværelse, som er absolut nødvendige i enhver moderne bolig. Bl.a. hårde hvidevarer.

Køleskab

En af de to vigtigste enheder i ethvert hjem, når det gælder husholdningen, er køleskabet. Det er svært at undvære, når dine madvarer skal kunne holde sig.

Når du køber et køleskab, er det vigtigt at kigge på energimærkningen. Den fortæller, hvor lidt eller meget energi køleskabet bruger. Energimærkningen kører fra A til G – jo længere henne i alfabetet, jo højere forbrug.

Derudover er det vigtigt at kigge på størrelsen. Er du single, behøver du ikke så meget plads i køleskabet, som hvis I er en familie på 4 eller flere. Til gengæld kan det måske være smart at købe et kombineret køle-/fryseskab. Så behøver du ikke også at investere i en fryser. Men det vender vi tilbage til.

Designet og features kan selvfølgelig også have betydning. Men det er lidt mere et spørgsmål om luksus. Er du f.eks. til en bestemt stil – retro, amerikaner osv. – eller vil du gerne have indbygget isterningmaskine? Så må du også betale for det.

Kogeplader/komfur

Det er også vigtigt at kunne få noget varmt at spise en gang imellem. Så et komfur eller en kogeplade er nok den næstvigtigste ting i køkkenet.

Komfuret har oftest også indbygget ovn, hvor kogepladen udelukkende består af en eller flere plader, der kan opvarmes. Kogeplader kan fås enten til indbygning eller som fritstående.

Når du vælger komfur/kogeplader, skal du vælge mellem

 • Massekogeplader
 • Kogeplader til gas
 • Keramiske kogeplader
 • Induktionskogeplader

Massekogeplader er kogeplader med et indbygget varmelegeme. De er ikke så dyre, men til gengæld er energiforbruget højere end ved andre typer af kogeplader.

Med gaskogeplader kan du skifte temperatur lynhurtigt og har derfor mere kontrol over tilberedningen af maden. Ulempen er, at hvis du ikke har adgang til bygas, skal du have plads til en gasbeholder. Ikke alt kogegrej er lige velegnet til gaskogeplader.

Glaskeramiske kogeplader giver en bedre varmefordeling end de ældre massekogeplader. Varmelegemet ligger under en plade af hærdet glas. Den jævne overflade gør det nemt at vaske den af.

Induktionskogeplader er ekstremt populære. De fungerer ved hjælp af elektromagnetisme, og de har en god varmefordeling. Reguleringen af temperaturen går lynhurtigt, ligesom kogepladen også køler hurtigt af efter brug. Ulempen er, at du ikke kan bruge alle typer af kogegrej på pladen, da det skal være udstyret med en magnetisk bund.

Støvsuger

Selvfølgelig kan du da undvære en støvsuger – i hvert fald hvis du ikke har tæpper på gulvene. Så kan du nøjes med en kost og en gulvskrubbe. Men en støvsuger er nu meget rar at have til at støvsuge spindelvæv, kattehår og andre ting med.

Den kommer ligesom bedre ind i hjørnerne og ned mellem revnerne. Der findes et hav af støvsugere på markedet. Med eller uden pose. Med aftageligt håndtag, så den kan bruges som håndstøvsuger også. Mere eller mindre lydsvag. Og mange andre forskelligheder. Det er mest en smagssag.

Går du all in, vælger du selvfølgelig en robotstøvsuger, som klarer det hele selv, når du ikke er hjemme. Her skal du tænke på størrelse og mobilitet. Har du mange ting, den skal kun køre hen over eller mange steder, hvor afstanden mellem møblerne er lille? Mål dørtrinenes højde og afstande under og mellem sofa, lænestole osv. Og læs specifikationerne for støvsugeren.

Vaskemaskine

For mange vil en vaskemaskine også være et must have. For det er alligevel væsentligt mere besværligt at skulle på vaskeri eller at skulle vaske i hånden.

Igen skal du huske at kigge på energimærkningen, der betyder det samme som ved andre hårde hvidevarer. Derudover skal du beslutte dig for, om det skal være en indbygnings- eller en fritstående vaskemaskine.

Størrelsen er også vigtig – både den udvendige og kapaciteten. Endelig kan du også vælge en vaske-tørremaskine, så du kan få tørret tøjet nemt og hurtigt, efter det er blevet vasket.

Kig evt. også efter ekstra features – som f.eks. automatisk dosering af sæbe og skyllemiddel, app-styring osv. – hvis det er vigtigt for dig.

Fryser

Hvis du er single, har du sandsynligvis ikke brug for en stor fryser, men kan som tidligere nævnt nøjes med et kombineret køle-/fryseskab, hvor en del af køleskabet er brugt til fryseboks. Men hvis du skal have en fryser, så skal du kigge på

 • Størrelse/kapacitet
 • Skab vs. kumme
 • Energimærkning

Størrelsen handler både om, hvor meget fryseren fylder fysisk, og hvor meget der kan være i den. Og det er jo selvfølgelig et spørgsmål om behov.

Skab eller kumme kan også have noget med pladsen at gøre. Som regel kan der være mere i en kummefryser end i en skabsfryser af samme størrelse. Til gengæld vil overblikket i skabsfryseren være bedre.

Energimærkning er ligesom på andre hårde hvidevarer.

Ovn

En ovn kan også være smart at have i køkkenet som supplement til kogepladerne. Du kan vælge mellem en konventionel ovn, en mikroovn eller en kombiovn. Kombiovnen er selvfølgelig den mest funktionelle. Men mikroovnen er den hurtigste, og den konventionelle ovn den største.

Tørretumbler

Har du ikke tørretumbler i din vaskemaskine, men har brug for at kunne tørre tøj – f.eks. skidragter om vinteren, sengetøj, der fylder for meget på tørresnoren eller håndklæder, der bliver hårde ved at tørre i det fri – så må du investere i en tørretumbler. Kig også her efter energimærket. Og overvej, om du vil have med aftræk eller med kondens.

Køkkenmaskiner

Ud over hårde hvidevarer findes der også et hav af køkkenmaskiner – og der er næppe nogen, der har alle. Men her er der både dem, der er et rare at have, fordi de gør arbejdet nemmere, dem der bare er ren luksus, og så er der dem, der nærmest er rent blær.

Let arbejdet med køkkenmaskiner

De køkkenmaskiner, de fleste er den lykkelige ejer af, og som nærmer sig et must have, fordi de gør arbejdet i køkkenet nemmere, kan være maskiner som:

 • Blender eller minihakker
 • Elkedel og kaffemaskine
 • Vaffeljern og toaster
 • Foodprocessor/røremaskine

Spiser du ofte ristet brød er en brødrister selvfølgelig også god at have ved hånden, da den både er nemmere og billigere at bruge end at tænde for ovnen eller kogepladen.

Blender eller minihakker

Blenderen kan både være en blender med kande og en stavblender. Du behøver ikke nødvendigvis at have både en blender og en minihakker. Faktisk kan det være en billig løsning at købe et sæt med både stavblender og minihakker i.

Men hvis du ofte laver større portioner pesto, milkshakes osv. er en blender med kande et bedre valg. Alternativt kan du også investere i en smoothie-blender.

Elkedel og kaffemaskine

Er du kaffedrikker med stort K, er en kaffemaskine essentiel. Du bliver hurtigt træt af at brygge kaffe på gammeldags manér, og det tager også længere tid end at brygge den i en kaffemaskine.

Skal du ofte bruge kogende vand – til te, madlavning, opvask osv. – så kan du næsten ikke undvære en elkedel. Du kan faktisk bedre undvære kaffemaskinen end elkedlen. For elkedlen kan sagtens give dig kaffe, men kaffemaskinen giver dig ikke kogende vand.

Vaffeljern og toaster

Et vaffeljern er også rart at have til at lave vafler i. Det er faktisk umuligt at lave vafler uden. Ligeledes er en toastmaskine uundværlig, hvis du gerne vil lave lækre toast.

Men vil du lave begge dele, findes der faktisk også maskiner, der kan klare begge dele, blot ved udskiftning af pladerne. De er oftest ikke meget dyrere end et vaffeljern eller en toastmaskine alene. Og du behøver jo kun at investere i én maskine. Det er samtidig pladsbesparende.

Foodprocessor/røremaskine

Selvom en foodprocessor og en røremaskine ikke er det samme, bliver de ofte slået i hartkorn med hinanden. Men hvis du har råd til en køkkenmaskine af den slags, er foodprocessoren at foretrække, fordi den har mange flere funktioner end bare at røre.

Den kan oftest både piske, røre og ælte. Og så kan der oftest også tilkøbes mere tilbehør – hvis ikke det allerede medfølger – som kødhakker, saftpresser, rivejern, pastamaskine osv.

Luksusmaskiner til dit køkken

Det er måske lidt svært at sige, hvilke maskiner der er ren luksus at have i køkkenet. For hvis du virkelig har et behov, er det jo ikke en luksus, men et must have. Men det er maskiner, som godt kan undværes, fordi det de laver, kan klares på andre måder med de husholdningsmaskiner, du allerede har i køkkenet.

 • Bagemaskine
 • Popcornmaskine
 • Riskoger

En bagemaskine kan erstattes af ovnen. Popcornene kan laves i en gryde eller i mikroovn – men selvfølgelig er det sejere i en popcornmaskine. Og en riskoger kan også erstattes af en gryde eller dampindsats.

Køkkenmaskiner med snobeffekt

Nu har det jo ikke nøde at være rent blær. Du kan jo faktisk have brug for en candyfloss-maskine, hvis du ofte holder børnefødselsdage, sommerfester eller andre festlige arrangementer, hvor du gerne vil lave candyfloss. Men det er lidt blær. Du kan godt lave candyfloss uden en maskine, men det er superbesværligt. Og ikke besværet værd.

Andre maskiner, som måske ikke er så nødvendige, men alligevel sjove at have – og som faktisk kan gøre dit arbejde nemmere kunne være:

 • Ismaskine
 • Friturekoger
 • Slow Juicer
 • Sodastream
 • Slowcooker
 • Sous vide
 • Thermomix®

Ismaskine

En ismaskine kan godt undværes, selvom du vil lave hjemmelavet is. Det tager dog væsentligt længere tid, og er det flødeis, skal du røre i den jævnligt, mens isen indfryses, ellers krystalliseres den. Det sker ikke i ismaskinen, da den jo automatisk rører rundt, mens den indfryser.

Friturekoger

Du kan sagtens friturestege i en almindelig gryde. Men det er nemmere at holde temperaturen i en friturekoger. Vil du gerne friturestege, men undgå fedtet, skal du have fat i en airfryer.

Slow Juicer og Sodastream-maskine

En Slow Juicer er ikke bare pral, hvis du ofte laver din egen juice eller saft. Og en Sodastream-maskine er perfekt, hvis du drikker meget sodavand. Den vil faktisk også over tid kunne spare dig penge.

Slowcooker og sous vide-kar eller -stav

Slowcookeren, sous viden og Thermomix® er forholdsvis nye produkter på det danske marked. Slowcookeren og sous viden er lidt samme måde at lave mad på – langsomt. Men hvor du i en slowcooker laver det direkte i maskinens beholder, så du kan dufte maden og evt. tilføje flere ingredienser hen ad vejen, så er maden vakuumpakket, inden den lægges i sous vide-karret eller gryden med sous vide-staven.

Fælles for begge maskiner er, at de egentlig godt kan erstattes af ovn eller gryde. Det svære kan være at holde temperaturen tilpas lav.

En Thermomix® er et registreret varemærke. Det er en køkkenmaskine, der er multifunktionel. Det er 12 køkkenmaskiner i én maskine. Den sidste nye kan veje, blande, purere, knuse, ælte, piske, røre, emulgere, varme, dampe og koge. Derudover kan den også slowcooke, fermentere og koge sous vide. Endelig har den også et forvaskeprogram, så den nærmest også kan tage opvasken selv.

Er den tilsluttet wi-fi, kan du gøre brug af et hav af opskrifter, hvor du bliver guidet igennem trin for trin, hvordan du skal indstille maskinen.

What’s not to like? Prisen! Den koster nærmest lige så meget som 12 køkkenmaskiner tilsammen. Men du sparer pladsen, og du kan lave flere ting på én gang med minimalt strømforbrug.

Husholdningsmaskiner til overkommelige priser

Som nævnt er de fleste husholdningsmaskiner – hvad enten det er hårde hvidevarer eller større køkkengrej – lidt af en udskrivning. Men sådan behøver det ikke at være. Klik på det produkt, du har brug for, i indholdsfortegnelsen herover, og find det du skal bruge til tilbuds- eller nedsatte priser.