Have tilbud

Har du have, er der visse ting, du bare ikke kan eller vil undvære. Her på Tilbudskongen.dk har vi samlet forhandlere, der har alt til haven hørende – fra redskaber til møbler – til tilbudspriser. Der vil hele tiden komme nye kategorier til, så tjek siden, før du køber ind til haven.

Alt til haven hørende

Hvad enten du har grønne fingre og elsker at rode i haven, eller du er typen, der hellere vil nyde uden at skulle yde for meget eller noget derimellem, så er der visse ting, du bare ikke kan undvære, når du er haveejer.

Herunder kan du læse mere om, hvilke havemøbler der er gode at have, hvilke haveredskaber du som minimum har brug for og meget andet.

Havemøbler – et must i enhver have

Selvom du elsker at luge ukrudt, beskære planter, klippe hæk og alt det andet havearbejde, så vil du med garanti også gerne slappe af i din have en gang imellem, så du kan nyde dit arbejde. Derfor er havemøbler essentielt i enhver have.

Som det mindste skal du i hvert fald have et havebord og -stole. Når du vælger havemøbler, er de tre vigtigste ting, du skal overveje:

  • Bekvemmelighed
  • Funktionalitet
  • Vedligeholdelse

Havestolene skal være komfortable at sidde i. Tjek altid, om der følger hynder med, og hvis ikke, så køb nogle. Bordets højde skal passe til stolene – eller omvendt. Det er ikke rart at sidde ved et bord, hvis højderne ikke passer sammen. Især ikke hvis der skal kunne spises ved bordet. Oftest kan du få borde og stole i en samlet pakke, så de passer perfekt sammen.

Er havemøblerne beregnet til at ”flyde” i, så kig hellere på et loungesæt og måske en solvogn eller flere og en hængekøje fremfor på bord og stole. Men det ene udelukker jo ikke det andet.

Skal møblerne sættes væk om vinteren, er det en god idé at vælge møbler, der kan skilles ad, klappes sammen eller stables, så de fylder mindst muligt. Det kan evt. også være smart at vælge nogle, der ikke er for tunge. Det kan det også være, hvis du ofte vil flytte havemøblerne til en anden plads i haven.

Hvis du har flere små lækroge rundt omkring i haven, hvor det kunne være rart at slå sig ned, kan du købe bænke eller cafésæt, som ikke fylder så meget.

Er du ligeglad med at skulle rengøre og vedligeholde møblerne, kan du vælge hvilken som helst form for materiale til dine havemøbler. Men er du den afslappede type, vil det være en god idé at vælge møbler, der er vedligeholdelsesfrie – eller kun kræver et minimum af vedligeholdelse.

Når du skal sidde ude i din have om sommeren, er en parasol også en god investering, så du kan lave skygge. Har du en terrasse, så er en markise måske et bedre valg.

Vil du bruge din terrasse længere tid, så vil en terrassevarmer kunne forlænge ”sommeren”.

De mest nødvendige haveredskaber til den lille have

Har du stort set kun græs i din have – ingen blomster- eller staudebede og ingen køkkenhave – så kan du stort set nøjes med en plæneklipper og måske en kantklipper til kanterne. En rive, hvis du vil rive græsset sammen eller til at fjerne blade med er også essentielt. Til sidstnævnte formål kan du også bruge en løvsuger eller -blæser.

Er din græsplæne stor, vil det være en kæmpe fordel med en robotplæneklipper eller en havetraktor.

Har du træer og buske på grunden, kan en beskærersaks også være nødvendig, så disse planter ikke breder sig og fylder mere og mere. Ligeledes bør du investere i en hækkesaks eller -klipper, hvis din have er indrammet af hæk i stedet for hegn eller stakit.

Har du bar jord nogle steder i haven, har du også brug for et hakkejern, medmindre du vil gå og bukke dig og fjerne alt ukrudt med hånden. Til terrassen og/eller indkørslen er en ukrudtsbrænder praktisk.

Haveredskaber til den mere havekyndige

Har du grønne fingre og vil plante roser og sommerfuglebuske, anlægge køkkenhave, lave højbede og meget andet, så skal der lidt flere haveredskaber til ud over dem, vi allerede har nævnt.

Til at grave planter ned med skal du have en spade. Men også en planteske og -gaffel er ideel til de mindre planter, og hvis du vil så.

Der skal også vandes, så en vandkande eller en vandslange er også et must. Og skal du lave jordforbedring kan en skovl være en god investering.

Til højbedene skal du have plantejord, og måske er det også en god idé, når du er så entusiastisk, at anskaffe dig et drivhus. Et drivhus kan være alt fra det helt lille glashus, der skal stå op ad en væg, til det kæmpestore, hvor I måske ovenikøbet kan få plads til et lille bord og et par stole og nyde forårets første lune solstråler gennem glasset.

Redskabsskur/haveskur

Har du havemøbler og haveredskaber, er det praktisk med et skur til at opbevaring. Du kan selvfølgelig bygge det selv, men du kan også købe færdige have- og redskabsskure.

Husk at hvis det samlede areal af småbygninger kommer op på over 50 m2, hvis du opsætter et redskabs- eller haveskur, skal du søge om byggetilladelse. Også selvom, du køber et, der er fiks og færdigt.

Udekøkken og grill

De fleste haveejere i Danmark ejer også en grill. Ja, selv hvis du kun har en altan, kan du få stor glæde af en grill. Hvilken du skal vælge, er meget en smags- og vanesag. Både når det gælder mærke, facon og brændstof – skal det være kul-, gas- eller el-grill. Det er nærmest en religion.

Men er du vild med at lave mad udendørs, hvorfor så ikke gå all in og investere i et udekøkken. Du kan få alt muligt til at integrere i dit udekøkken. Vask, vandhane, reoler, hylder, pizzaovn og meget mere. Og du kan også sagtens have en kogeplade, så du kan koge ris eller pasta.

Find et godt sted i haven – gerne et med læ, men ellers kan du sætte afskærmning op.

Et bålsted er også hyggeligt at have. Her kan I lave mad over bål eller poppe popcorn og riste skumfiduser. Du kan vælge et stort bålsted med stativ til ophængning af gryde eller vælge et lille primitivt ét, der er nemt at flytte rundt med.

Leg i haven

En have er også perfekt at lege i – både for børn og voksne. Det er en ideel måde at være sammen på og have det sjovt på. Samtidig giver det mulighed for at få pulsen op.

Legetøj til haven kan f.eks. være:

  • Hoppeting
  • Gyngestativ
  • Diverse spil

Hoppeting, som f.eks. en trampolin eller en airtrack, er utroligt populære. Trampoliner fås både som nedgravet og som fritstående. Førstnævnte er mere sikker og fylder mindre, men er ikke særlig flytbar. Sørg altid for, at sikkerhedsudstyret er i orden, når du anskaffer en trampolin.

Airtracken er en aflang måtte med luft i. Der er god plads på den, den er bouncy at hoppe på, og blød at lande på.

Gyngestativet er oftest mest henvendt til mindre børn. Der kan være flere gynger på, rutsjebane, stige, legetårn, klatrevæg og meget andet på. Jo flere aktiviteter, jo dyrere er gyngestativet oftest.

Spil er populært i haven. Så kan I lave konkurrencer – én mod én eller hold. Nogle af de mest populære havespil lige nu er stigegolf, kongespil og smash ball. Men også de velkendte spil, som ringspil, kroket eller indendørsspil i kæmpeudgave – mikado, klodsmajor osv. – er populære spil til haven.

Vandleg

En anden for udendørs ”leg” i haven er vandleg. Og her tænker vi ikke alene på vandpistoler og vandballoner. Vi tænker også på lidt mere plaskende og pjaskende lege, som f.eks. i et badebassin.

Badebassiner fås i mange størrelser. Fra det helt lille babybassin til den kæmpestore pool, der skal fyldes med 25.000-30.000 liter vand – og koster noget nær det samme i kroner, hvis du ikke kan finde det på tilbud. Det er stadig billigere, end hvis du skal hen at etablere en nedgravet swimmingpool.

Et spabad er også en god idé, hvis I vil hygge jer i haven med vand. Der findes mange forskellige typer spabade til haven. Bl.a.:

  • Traditionel udespa
  • Vildmarksbad
  • Oppustelig spa

Den traditionelle udespa er kort fortalt et stort wellnessbadekar med varmelegeme, så vandet konstant har den ønskede temperatur. Karret har massagejets og -dyser, som sender masserende vandstråler i din retning. Udespaen bliver opvarmet ved hjælp af strøm.

Vildmarksbadet er lavet af træ med en indsats af et vandtæt materiale – f.eks. plast eller akryl. Vandet i vildmarksbadet bliver varmet op ved hjælp af brænde, som du sætter ild til.

En oppustelig spa er naturligvis oppustelig. Det gør det nemt at flytte og/eller pakke væk – uden vand naturligvis. Det er hurtigt at varme op og væsentligt billigere – både i indkøb og forbrug – end et faststående spabad.

Uanset hvilken spa du vælger, er det vigtigt, at du tjekker størrelsen, så der er plads til hele familien – og måske et par nære venner.

Bruser i haven

En anden måde at få vand i haven på, kan være at etablere en udendørs bruser. Det hører sig måske mest til i sommerhusets have, men har du pool, kan det være en god idé at etablere bruseren i nærheden af poolen, så I kan tage en skyller inden, I hopper i poolen, så vandet ikke bliver så beskidt. Og evt. igen, når I kommer op af poolen, hvis I har klor i den.

Bruseren er også velegnet til at blive kølet ned på en varm sommerdag, hvis I ikke har pool eller svømmebassin.

En bruser kan være minimalistisk og primitiv kun med det allermest nødvendige. Eller du kan afskærme den, sætte en reol op og/eller hænge en knage. En udendørs bruser er også perfekt, når du skal vaske hunden eller skylle dine potteplanter rene for støv.

Bevar dyrelivet

Det er godt med fugle og insekter i haven. Fuglesang er smukt at høre på, og insekter er med til at bestøve dine planter. Og så er det spændende at kigge på og lære af. Både for børn og voksne.

Derfor er det en god idé at prøve at lokke nogle flere dyr til haven. Har du ikke steder, hvor insekterne naturligt ønsker at opholde sig, så invester i et insekthotel. Insekthoteller kan fås i mange forskellige størrelser, men ofte er det bedre at købe flere små, som du kan sætte forskellige steder rundt omkring i haven, end ét stort.

Insekter i haven gør også insektædende fugle mere interesserede i din have. Og ellers kan du sætte fuglekasser, fuglebade og et fuglefoderbræt op i haven. Blot skal du huske, at hvis du én gang er begyndt at fodre fuglene på fuglefoderbrættet om vinteren, så skal du blive ved med det.

Pynt til haven

Når du har anskaffet dig alt det, som du føler, du har brug for i din have for at kunne bruge og passe den, så er det på tide at overveje, om der skal lidt mere hygge ind.

Det kan f.eks. være et spejlbassin, som er utroligt smukt og beroligende. Eller et springvand. Vand kan have en beroligende effekt på mange.

Eller hvad med et solur? For selvom tiden gerne må gå lidt i stå, når vi hygger os ude i det gode sommervejr, så er et solur en flot konstruktion. Og det er faktisk også en god måde at lære børnene om dagens gang på.

Måske er du mere til sjove figurer – møller, vindspil, havenisser, granitugler eller -trolde. Eller kunstværker i jern, krukker i ler eller kreationer til at hænge på muren. Det er dit valg, for mulighederne er mange.

Tilbud på ting til haven

Jo billigere dine anskaffelser til haven er, jo flere har du råd til. Så selvfølgelig skal du da gå efter de gode priser, tilbud og udsalg. Det kan du nemt gøre ved at tjekke Tilbudskongen.dk jævnligt. For vi finder de gode tilbud og bevarer overblikket for dig. Så alt, hvad du skal gøre, er blot klikke på linket for at finde ud af mere og komme til forhandlerens hjemmeside og købe, hvad du nu er faldet for.