Havefliser tilbud

Trænger din have til en opgradering? Måske er dine havefliser blevet angrebet af alger, snavs og skidt? Måske er de revnede og frostsprængte? Eller måske trænger du bare til fornyelse og orker ikke at se på de gamle fliser mere.
Internettet bugner med havefliser på tilbud, og du har virkelig mulighed for at gøre et kup og spare masser af penge. I de næste par afsnit bliver du guidet til køb af billige havefliser på nettet, og hvilke overvejelser du kan gøre dig i den forbindelse.

Valg af havefliser

Du skal gøre dig et par overvejelser, før du begynder at lede efter havefliser på tilbud. For det første skal du beslutte dig for, om det skal være reelle fliser eller belægningssten. Groft sagt er belægningssten små, hvor fliser er større. Forskellen afgøres af flisens bredde og længde i forhold til tykkelsen.

Du skal også være helt på det rene med, hvor fliserne skal lægges, og hvordan de skal anvendes. Tykkelsen skal nemlig passe til belastningen – således vil fliser, der skal lægges i en carport eller indkørsel, skulle have en vis tykkelse, fordi belastningen her er høj, hvorimod en passage, der kun bruges som gangareal, ikke kræver nogen særlig type eller tykkelse på fliserne.

Når du har besluttet det, kan du gå i gang med at vælge selve udformningen af fliserne. Vil du gerne have runde fliser, hexagon, trekantede eller firkantede? Og skal de lægges i et særligt mønster? Det er for eksempel igen blevet meget moderne at lægge sine rektangulære fliser i et sildebensmønster – og det er desuden virkelig holdbart til for eksempel indkørsler, fordi der ikke er nogle linjer, der kan forskubbes.

Køb havefliser, du godt kan lide – men husk, at det ikke kun er det æstetiske, der tæller.

havefliser til terrassen

Billige havefliser til indkørsel

Som nævnt ovenfor skal fliserne i en indkørsel kunne tåle en høj belastning, fordi biler kommer til at køre frem og tilbage over fliserne. Belægningssten til indkørslen skal derfor være minimum 6 cm tykke for at kunne klare presset. Fliser skal dog være endnu tykkere end de 6 cm, for at de kan holde til trykket. Derudover skal fliserne lægges på en måde, så de er kørefaste og ikke kan skubbes eller skride ud.

Når du har fundet dine billige havefliser til indkørslen, så husk at bestille sand og grus på samme tid, så alt bliver leveret sammen. Så sparer du både tid og penge.

Billige havefliser 40x40

40x40 er standardmålet for de fleste havefliser. Det er en rigtig god størrelse til de fleste behov, og så har den en størrelse, der gør at den er forholdsvis hurtig og nem at lægge. Prisen afhænger her helt af materialevalg og tykkelse, men begge dele kan anvendes til både haven, fliseterrassen, gangarealet og de små stier rundt i haven.

Vælg nogle fliser i et neutralt design, så du også gider kigge på dem om 5 år. Gå gerne med de lidt nedtonede farver, som ikke bliver påvirket og grimme af tidens tand, snavs og alger.

Lægning af havefliser – priser

Nu hvor du har fundet havefliser på tilbud, så overvej at investere lidt i at få et professionelt firma til at lægge havefliserne for dig. Fliserne skal nemlig lægges med den korrekte højde og hældning, så vand med videre kan komme væk. Gøres det ikke korrekt, risikerer du, at vand og snavs samler sig, og det vil øge risikoen for alger og ukrudt. Om vinteren kan det desuden medføre frostsprængninger i havefliserne.

Så brug de penge du sparede på dine havefliser på tilbud til at hyre nogle professionelle til at lægge havefliserne smukt i din have.